ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Νεαροί εντόπισαν στο κατάλυμά τους κάμερες που κατέγραφαν το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο

Χαλκιδική: Νεαροί εντόπισαν στο κατάλυμά τους κάμερες που κατέγραφαν το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο
Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο των καταθέσεων άλλων μαρτύρων Pixabay (Φωτογραφία αρχείου)

Ένα νεαρό ζευγάρι εντόπισε στο κατάλυμα που νοίκιασε στη Χαλκιδική, κάμερες που φέρεται να κατέγραφαν ευαίσθητους χώρους, όπως το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο.

Το ζευγάρι κινείται νομικά κατά του ιδιοκτήτη, με τον δικηγόρο τους Παναγιώτη Γεωργιάδη να αναφέρει στην ΕΡΤ πως «υπάρχουν κάποιες ανακρίβειες στην υπόθεση» υπογραμμίζοντας πως το δωμάτιο δεν δόθηκε δωρεάν στο ζευγάρι, αλλά πλήρωσαν για να μείνουν σε αυτό.

«Ο ξενοδόχος επέμενε και με φορτικό τρόπο» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης «να χρησιμοποιούνται τα κενά δωμάτια, ώστε να φαίνεται ότι υπάρχει κίνηση στο ξενοδοχείο».

Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος, διαπιστώθηκε πως κάμερες υπήρχαν ακόμα και στο μπάνιο των δωματίων.

Σύμφωνα με το δικηγόρο, δεν έχει ολοκληρωθεί η αστυνομική προανάκριση και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο των καταθέσεων άλλων μαρτύρων. Το υλικό που έχει συγκεντρωθεί έχει κοινοποιηθεί σε τρίτους, ενώ ερευνάται και το αν υπήρξε περιουσιακό όφελος για τον δράστη.

«H κάμερα ήταν κρυμμένη σε συσκευή φορτιστή και το ζευγάρι την ανακάλυψαν τυχαία. Ο νεαρός πήγε να φορτίσει το κινητό του και παρατήρησε ότι υπήρχε εγκοπή για κάρτα φόρτωσης δεδομένων. Θορυβήθηκε, έψαξε περισσότερο, άνοιξε τη συσκευή και διαπίστωσε ότι υπήρχε κρυφή κάμερα μέσα. Δεν ήταν κάτι αντιληπτό προς τρίτους, ούτε ήταν σε θέση η κάμερα για να καταγράφει απλά το δωμάτιο για περίπτωση κλοπής ή οτιδήποτε, όπως υπήρξε ένας τέτοιος ισχυρισμός» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης.

«Η κάμερα εστίαζε ξεκάθαρα σε επίμαχα σημεία όπως την κρεβατοκάμαρα και το μπάνιο και σκεφτείτε ότι είναι τουριστικό κατάλυμα, δεν πρόκειται δηλαδή για ξενοδοχείο ημιδιαμονής. Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης τώρα τα αρνείται όλα και ισχυρίζεται ότι τη χρησιμοποιούσε μόνο για λόγους ασφαλείας» κατέληξε ο δικηγόρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ