ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής μετά τον ναζιστικό χαιρετισμό Πλεύρη προς τη Μάγδα Φύσσα

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής μετά τον ναζιστικό χαιρετισμό Πλεύρη προς τη Μάγδα Φύσσα
Ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού χαιρέτισε ναζιστικά στη δικαστική αίθουσα ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Τα όσα έπραξε στην προηγούμενη δικάσιμο της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή σε δεύτερο βαθμό επανέλαβε -αυτή τη φορά με τρόπο πιο προκλητικό και επιδεικτικό, ο συνήγορας υπεράσπισης του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης. Mε την ανοχή της έδρας, χαιρέτισε ναζιστικά, αυτή τη φορά από τα έδρανα των συνηγόρων και απευθυνόμενος στη Μάγδα Φύσσα, όσο εκείνη βρισκόταν στο βήμα του μάρτυρα, απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής.

Σε ερώτηση του συνηγόρου της πολιτικής αγωγής, Κώστα Παπαδάκη, για μια σύντομη αναφορά των περιστατικών που συνέβησαν στα 5,5 χρόνια δίκης της εγκληματικής οργάνωσης σε α' βαθμό, η κυρία Φύσσα απάντησε:

«Σε αυτή την αίθουσα εδώ ζήσαμε ένα τάγμα εφόδου να έχει μπει μέσα ως κοινό, ακούσαμε και το "αίμα τιμή Χρυσή Αυγή". Ακούσαμε απειλές. Έχουμε ζήσει τα απίστευτα εδώ μέσα. Και να μας τρομοκρατήσουν προσπάθησαν, χωρίς να έχουν έλεγχο. Εγώ προσωπικά έχω δεχτεί άπειρες απειλές. Σε ένα σημείο μας είχαν εξοντώσει εντελώς και να έχω απέναντι μου ένα απόβρασμα της κοινωνίας να στέκεται μπροστά μου να γελάει κ να λέει "πού είναι ο Παύλος σου ρε;". Έχουμε ζήσει να χτυπιέται έξω από το εφετείο δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, η αστυνομία και πάλι δεν έκανε τίποτα για να πιάσει τον δράστη. Αν δεν κάνω λάθος ήταν ο Δεβελέκος, πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου, ο ίδιος που έλεγε "το ψάχνουμε το μπαστάρδι". Όσοι έχουν περάσει από δω έχουν αφήσει το στίγμα τους ως Χρυσή Αυγή. Το χειρότερο από όλα που ακούσαμε, αν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε σε ένα δικαστήριο και να ακούμε ότι είναι πολιτικός κρατούμενος, ποιος ο Λαγός. Θα τρίζουν τα κόκκαλα όσων βασάνισαν οι ίδιοι».

Το ακροατήριο της οικογένειας Φύσσα ξέσπασε σε χειροκροτήματα με την πρόεδρο να αντιδρά και να ζητά την παρέμβαση της Αστυνομίας, ενώ το κοινό υπενθύμισε την ανοχή στην προηγούμενη δικάσιμο ως προς τα συνθήματα και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς οπαδών του Ηλία Κασιδιάρη και του Κωνσταντίνου Πλεύρη.

Ο συνηγορος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης πήρε το λόγο, λέγοντας πως στο εξωτερικό δεν θα υπήρχε τέτοια φαιδρή εικόνα με χειροκροτητές σε δικαστική αίθουσα.

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

«Θα τολμούσατε εσείς να χαιρετίσατε ναζιστικά αν ήσασταν στο εξωτερικό;» τον ρώτησε η Μάγδα Φύσσα και ο δικηγόρος χαιρέτησε ναζιστικά πριν η έδρα φύγει από την αίθουσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ