ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στα Κύθηρα: Στους 8 οι αγνοούμενοι, δύσκολη η προσέγγιση λόγω των ανέμων

Ναυάγιο στα Κύθηρα: Στους 8 οι αγνοούμενοι, δύσκολη η προσέγγιση λόγω των ανέμων
Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τους 8 αγνοούμενους στα Κύθηρα ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI (Φωτογραφία αρχείου)

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων από το ναυάγιο με τους μετανάστες στα Κύθηρα.

To σκάφος ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος δεν μπορεί να προσεγγίσει το σημείο, σε βραχώδη ακτή του νησιού, όπου 7 μετανάστες βρήκαν τραγικό θάνατο εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Ακόμη, αγνοούνται 8 άτομα, με την αγωνία να κορυφώνεται για την τύχη τους, ενώ στο σημείο βρίσκονται και συγγενείς τους, αναμένοντας κάποιο καλό νέο από τις αρχές. Δυστυχώς όμως όσο περνάει η ώρα, λιγοστεύουν οι ελπίδες.

Πάντως νέα στοιχεία τόσο για το πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες στη Μυτιλήνη, όσο και για την ύπαρξη κυκλώματος διακινητών με παρακλάδια στη χώρα μας ερευνούν οι Αρχές, μετά και τη διπλή τραγωδία στο Αιγαίο.

Οι Αρχές γνωρίζουν ότι στη χώρα μας υπάρχει ένα παρακλάδι διακινητών που σε ό,τι αφορά το επιχειρησιακό κομμάτι έρχονται σε επικοινωνία με τους Τούρκους και γνωρίζουν πότε θα έρθουν σκάφη με μετανάστες στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου που μετέδωσε το OPEN. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κύκλωμα γνώριζε για το πότε θα έρθει το σκάφος που ναυάγησε στη Μυτιλήνη.

Συνεργοί των διακινητών δίνουν πληροφορίες για το αν υπάρχουν περιπολίες ή όχι
από τις ελληνικές Αρχές, κάτι που έχει μπει στο μικροσκόπιο της έρευνας για τα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται κυρίως στα νησιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ