ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η δίκη για τον τραυματισμό αστυνομικού και τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Ξεκίνησε η δίκη για τον τραυματισμό αστυνομικού και τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη
Στιγμιότυπο από τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού της ομάδας «Δράση» στη Νέα Σμύρνη, τον Μάριο του 2021 CNN Greece

Για την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου διεκόπη η δίκη των έντεκα συλληφθέντων για τα γεγονότα της 9ης Μαρτίου 2021 στη Νέα Σμύρνη, όπου μετά από διαδήλωση σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό αστυνομικού της ομάδας «Δράση».

 

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν σήμερα έντεκα από τους αρχικά δώδεκα κατηγορούμενους αφού ένας εξ αυτών, ο λεγόμενος «Ινδιάνος» συνελήφθη, προφυλακίστηκε, και στο τέλος αφέθηκε ελεύθερος απαλλαγμένος από όλες τις κατηγορίες.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας απέρριψε ομόφωνα το αίτημα να αντικατασταθεί ο περιοριστικός όρος του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση, για τον έναν από τους κατηγορούμενους, συντασσόμενο με την εισαγγελική πρόταση.

Η δικηγόρος του, Άννυ Παπαρούσου έκανε λόγο για «ένα πλαίσιο βαριάς παρατυπίας». «Στην πραγματικότητα αυτό είναι θα προποινή. Ίσως ακόμα και χειρότερη από την ενδεχόμενη καταδίκη. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να δουλέψει, δεν μπορεί να πάει στον γιατρό. Δεν μπορεί να έρθει καλά καλά στο δικαστήριο. Τρεις μέρες προσπαθούσαμε να συνεννοηθούμε με την αστυνομία και την εταιρία φύλαξης για να μπορέσει να έρθει σήμερα. Πρέπει να μπορεί να ασκήσει το υπερασπιστικό του δικαίωμα».

Τους δικαστές προσπάθησε να πείσει για την αναγκαιότητα της αντικατάστασης του συγκεκριμένου περιοριστικού όρου και η μητέρα του κατηγορούμενου, η οποία κλήθηκε στο βήμα του μάρτυρα και υποστήριξε πως εξαιτίας του κατ ’οίκον περιορισμού του γιου της, έχουν πληγεί οικονομικά αφού ο ίδιος δεν μπορεί να δουλέψει, καθώς ο κατηγορούμενος εργαζόταν στην οικογενειακή βιοτεχνία.

Μάρτυρας: Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση

Πρόεδρος: Δεν μπορεί να δουλέψει από το σπίτι;

Μάρτυρας: Όχι πως να δουλέψει; Πρέπει να είναι στο μηχάνημα. Δεν μεταφέρονται τα μηχανήματα. Το πρωί δούλευε ως διανομέας και το απόγευμα βοηθούσε εμένα για στη βιοτεχνία. Δεν μπορώ πια ούτε καφέ να του προσφέρω. Πρέπει να του δίνω χρήματα για να μπορεί να παραγγέλνει κάποια πράγματα το παιδί αφού είναι κλεισμένο μέσα στο σπίτι. Αν δούλευε θα μπορούσε να έχει τα προσωπικά του έξοδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ