ΕΛΛΑΔΑ

Κολωνός: Η ΕΣΗΕΑ ζητεί παρέμβαση ΕΣΡ για την 12χρονη

Κολωνός: Η ΕΣΗΕΑ ζητεί παρέμβαση ΕΣΡ για την 12χρονη
Τι γράφει στην επιστολή της η ΕΣΗΕΑ INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ζητεί η ΕΣΗΕΑ, σχετικά με την προβολή της είδησης για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό.

Προηγήθηκαν αντιδράσεις για τη δημοσίευση φωτογραφιών του θύματος στην τηλεόραση με καλυμμένα χαρακτηριστικά της αλλά και για την παρουσία δημοσιογράφων έξω από το σπίτι της.

Σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Αθανάσιο Κουτρουμάνο, η ΕΣΗΕΑ τον καλεί να επιληφθεί του θέματος, διότι «παρατηρήθηκε έντονη, χωρίς φραγμό και κατά παράβαση του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας προβολή της είδησης ιδίως από τους τηλεοπτικούς σταθμούς».

«Η δημοσιογραφία για να είναι αποτελεσματική, αδιάβλητη και χρήσιμη χρειάζεται ΜΜΕ που σέβονται την αποστολή τους, την προσωπικότητα του ατόμου και το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής», τονίζει η ΕΣΗΕΑ.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το ακόλουθο:

«Κύριο Αθανάσιο Κουτρομάνο Πρόεδρο Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης

Κύριε Πρόεδρε,

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της 12χρονης παρατηρήθηκε έντονη, χωρίς φραγμό και κατά παράβαση του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας προβολή της είδησης ιδίως από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Η δημοσιογραφία για να είναι αποτελεσματική, αδιάβλητη και χρήσιμη χρειάζεται ΜΜΕ που σέβονται την αποστολή τους, την προσωπικότητα του ατόμου και το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής.

Για τον λόγο αυτό θα θέλαμε να επιληφθείτε του θέματος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ