ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρές καταγγελίες από την γιαγιά της 12χρονης: Ο Μίχος ζητούσε γυμνό υλικό από τα αδερφάκια της

Σοβαρές καταγγελίες από την γιαγιά της 12χρονης: Ο Μίχος ζητούσε γυμνό υλικό από τα αδερφάκια της
Όπως κατήγγειλε η γιαγιά, η σύζυγος του 53χρονου έδινε στην οικογένεια του κοριτσιού 10.000 ευρώ για να «κουκουλώσουν» την υπόθεση ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ/INTIME

Πολύ σοβαρές καταγγελίες για τον 53χρονο Ηλία Μίχου που κατηγορείται πως βίαζε και εξέδιδε σε άλλα άτομα τη 12χρονη, σε μια υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο, έκανε η γιαγιά του παιδιού. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η ηλικιωμένη ισχυρίστηκε πως η σύζυγος του 53χρονου έδινε στην οικογένεια του κοριτσιού 10.000 ευρώ για να «κουκουλώσουν» την υπόθεση, αλλά και ότι ο Μίχος ζητούσε από την 12χρονη να του στείλει γυμνές φωτογραφίες και από τα μικρότερα αδελφάκια της.

Οι καταγγελία αυτή δείχνει πως ενδέχεται να εμπλέκεται στην υπόθεση και η σύζυγος του βασικού κατηγορούμενου, ενώ υπήρχε και πρόθεση να συνεχιστεί η σεξουαλική εκμετάλλευση και σε άλλα μικρά παιδιά.

«Είμαστε σε άθλια κατάσταση, δεν μπορείτε να καταλάβετε… Η γυναίκα του πήγε σπίτι και προσπάθησε να πληρώσει την μάνα του παιδιού για να μη μιλήσει, να αποσύρει την καταγγελία και λέει η μάνα του “φύγε από ‘δω, μη σε θάψω”. Δεν πληρώνεται η ψυχολογία του παιδιού και η τιμή του, ενός 12χρονου παιδιού με δέκα χιλιάρικα… ούτε με εκατομμύρια! Δηλαδή, αν ήμουν εγώ στη θέση της, δεν ξέρω τι θα έκανα. Πώς κρατήθηκε η κοπέλα, γιατί είναι μια κοπελίτσα μικρή κι αυτή, είναι 35-36 χρόνων, παντρεύτηκε μικρή και έκανε παιδιά. Πώς κρατήθηκε… Δεν ξέρω, εγώ δεν θα κρατιόμουν αν ήμουν στη θέση της», ανέφερε χαρακτηριστικά η γιαγιά.

«Δεν αποκάλυψε το παιδί… το παιδί το είχα εδώ εγώ. Ερχότανε και ήταν συνέχεια άρρωστο: έκλαιγε, “πονάει το κεφάλι μου”, “πονάει η κοιλιά μου”, “πονάει εκείνο”… “Τι έχεις παιδί μου;”. Δεν ήθελε το παιδί να μιλήσει. Το κράταγα εδώ, “μείνε μαζί μου, έλα να πάμε εδώ, έλα εκεί”. Χτύπαγαν τα τηλέφωνα, τα μηνύματα και σηκώνονταν και έφευγε κλαίγοντας. Απλά ανακαλύψαμε όλα αυτά στο τηλέφωνο, στο τηλέφωνο τα βρήκαμε όλα αυτά.

Τα μηνύματα τα είδανε αυτοί που ξέρουνε και τα παιδιά εδώ.. Είδαμε μόνο κάτι μηνύματα, ότι “να μπεις στο μπάνιο να βγάλεις γυμνές φωτογραφίες”, “να βγάλει φωτογραφίες γυμνή και να τις ανεβάσεις”, να του τις στείλει και όχι μόνο το μικρό κορίτσι, να βγάλει και απ’ τις αδερφές του γυμνές και να τις στείλει», συνέχισε.

Μάλιστα, όπως προσέθεσε: «Και ζητούσε φωτογραφίες. Δεν ξέρω και το μικρό που είναι 7 χρόνων αν ζητούσε κι από αυτό, αλλά για δυο αδερφές που έχει πιο μεγάλες, ζητούσε φωτογραφίες. Είδαμε τα μηνύματα τότε και βρίσαμε, δεν ξέραμε καν όμως ποιος είναι. Δεν ξέραμε ποιος είναι, είδαμε τα μηνύματα, τα σβήσαμε, τον πήραμε, τον βρίσαμε, τι να κάνουμε δεν ξέραμε… Τι να πω. Από τη μέση και κάτω έδειχνε τις φωτογραφίες, δεν έδειχνε το πρόσωπο. Στις φωτογραφίες δεν ήταν αυτός γυμνός. Εγώ είμαι δίπλα τους μέρα νύχτα. Δεν τα αφήνω από κοντά, τα προσέχω… Είμαι κοντά στα παιδιά. Τα προσέχουμε τόσο πολύ που… δεν ξέρω πως έγινε αυτό, δεν ξέρω πως έγινε».

Η ώρα της απολογίας για τους δύο συλληφθέντες

Το κατώφλι της ανακρίτριας θα περάσει σήμερα, Τετάρτη ο 53χρονος Ηλίας Μίχος ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε το 12χρονο κορίτσι στον Κολωνό καθώς ο 46χρονος δεύτερος συλληφθείς Ιωάννης Σοφιανίδης που φέρεται πως είχε επίσης βιάσει το παιδί.

Οι κατηγορίες κατά του Ηλία Μίχου είναι:

  • Βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση
    διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανηλίκου, κατ’ εξακολούθηση,
  • Κατάχρηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ εξακολούθηση.
  • Διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων (απόκτηση, κατοχή, διανομή), όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει του 12ο και το 15ο έτος, κατ’ εξακολούθηση,
  • Διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος,
  • Γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής και Παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου, με τον οποίο ο δράστης έχει σχέση εργασίας,
  • Εμπορία ανθρώπων
  • Νόμο περί όπλων

Σε βάρος του Ιωάννη Σοφιανίδη, ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

  • Γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση
  • Εμπορία ανθρώπων.

Για κατάθεση θα κληθούν και τα πρόσωπα που φέρονται να συνομίλησαν είτε διαδικτυακά είτε μέσω sms με τον 53χρονο με στόχο να κλείσουν «ραντεβού» μαζί του για να κακοποιήσουν τη 12χρονη.

Οι Αρχές δίνουν προτεραιότητα στον εντοπισμό των 10-15 ατόμων που φέρονται να βίασαν το κοριτσάκι και στη συνέχεια, η έρευνα θα επεκταθεί σε περισσότερα από 200 άτομα που φέρονται να εκδήλωσαν «ενδιαφέρον», μέσω εφαρμογής ανώνυμης ανταλλαγής μηνυμάτων.

Οι Αρχές θα εξετάσουν τα μηνύματα που αντάλλασσε ο φερόμενος ως δράστης για να «χαρτογραφήσουν» τα ραντεβού που είχε κλείσει. Εκτιμάται ότι κάποια από τα μηνύματα αυτά έχουν διαγραφεί και για το λόγο αυτό με ειδικές τεχνικές θα γίνει ανάκτηση των δεδομένων.

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του 53χρονου, κ. Νουλέζας μιλώντας στο Star είπε πως ο Ηλίας Μίχος αρνείται όλες τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως η δικογραφία είναι ελλιπέστατη, τονίζοντας μάλιστα ότι «έχει αποδείξεις, στοιχεία και μάρτυρες για αυτό (σ.σ. την αθωότητά του)».

«Θεωρώ ότι η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης θα αποκαλύψει συνταρακτικά πράγματα και θα φέρει στο φως της δημοσιότητας γεγονότα που θα συγκλονίσουν την κοινή γνώμη», είπε ακόμη ο δικηγόρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ