ΕΛΛΑΔΑ

Κολωνός: Φύλλο και φτερό ο υπολογιστής της μάνας - Ψάχνουν τον «συνοδό»

Κολωνός: Φύλλο και φτερό ο υπολογιστής της μάνας - Ψάχνουν τον «συνοδό»
Εικόνα από την μεταγωγή της μητέρας στον ανακριτή ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής που βρέθηκε στο σπίτι της μητέρας της 12χρονης στον Κολωνό έχει μεταφερθεί ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια και έχει ζητηθεί να εξεταστεί με κάθε λεπτομέρεια το περιεχόμενό του.

Οι ερευνητές μάλιστα των εργαστηρίων θα ψάξουν όχι μόνο τι υπάρχει στο ιστορικό του ηλεκτρονικού υπολογιστή αλλά θα ερευνήσουν και οτιδήποτε μπορεί να είχε καταστραφεί ή σβηστεί.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια πάντως μεταφέρεται αυτή την περίοδο όλο το βάρος της έρευνας για το βιασμό κατ’ εξακολούθηση του 12χρονου παιδιού.

Εκεί βρίσκονται και έχουν αρχίσει να εξετάζονται κινητά τηλέφωνα καθώς επίσης και μονάδες αποθήκευσης ηλεκτρονικού υλικού που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία να ολοκληρωθούν οι συγκεκριμένες έκθεσης έρευνας και να διαβιβαστούν στον ανακριτή που κάνει την έρευνα καθώς μέσα από αυτά τα αποτελέσματα θα δοθεί νέα τροπή στην υπόθεση και θα στοιχειοθετηθούν ακόμη καλύτερα όσα από την έρευνα έχει στα χέρια του ο δικαστικός λειτουργός.

Το πρώτο που θέλουν να ερευνήσουν οι αξιωματικοί είναι με πόσα διαφορετικά προφίλ ο 53χρονος Ηλίας Μίχος είχε πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Από το κινητό της 12χρονης έχει ήδη βρεθεί όλο το ανατριχιαστικό ιστορικό με τους διαλόγους από το site που όμως οι Αρχές δεν έχουν πειστεί ότι τις επαφές έκανε η 12χρονη και πιστεύουν ότι ο 53χρόνος έκανε τις συνεννοήσεις.

Την ίδια ώρα, ο ανακριτής προσπαθεί πάση θυσία να εντοπίσει ποιο είναι το πρόσωπο που περιγράφει η 12χρονη ως το άτομο που την συνόδευε στις τοποθεσίες όπου βιάζονταν κατ’ εντολή του Ηλία Μίχου.

Το παιδί έχει πει το μικρό όνομα του άντρα και έχει δώσει μία περιγραφή των εξωτερικών χαρακτηριστικών του και αυτό είναι κάτι το οποίο έχουν επισημάνει οι Αρχές στον ανακριτή ώστε η έρευνα του να επικεντρωθεί σε αυτό το πρόσωπο καθώς αποτελεί συνεργό του 53χρονου.

Πάντως οι Αρχές γνωρίζουν ότι δεν μπορούν πια να επιμένουν σε συμπληρωματικές ερωτήσεις στην δωδεκάχρονη καθώς ήδη το παιδί έχει πιεστεί αρκετά και μάλιστα την τελευταία φορά που κλήθηκε να καταθέσει δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει.

Η ψυχολογική κατάσταση του παιδιού είναι τέτοια που κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να το κάνει την παραμικρή ερώτηση καθώς ξύνει πληγές βαθιές και γυρίζει το μαχαίρι σε μία πληγή που ακόμη αιμορραγεί.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής οι συλλήψεις ανέρχονται σε τρεις, με τους παιδεραστές Ηλία Μίχο και Ιωάννη Σοφιανίδη να έχουν κριθεί από το απόγευμα της Τετάρτης προφυλακιστέοι, ενώ αναμένεται η μεταγωγή τους στις φυλακές Τρικάλων. Η μητέρα της 12χρονης που συνελήφθη με την κατηγορία της κακουργηματικής διακεκριμένης μαστροπείας παραμένει στη ΓΑΔΑ και θα απολογηθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών την προσεχή Δευτέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ