ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Αφήνουν λουλούδια έξω από το γυμναστήριό του

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Αφήνουν λουλούδια έξω από το γυμναστήριό του
Πολίτες σπεύδουν στο γυμναστήριο που διατηρούσε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στην περιοχή της Πολίχνης και αφήνουν ένα λουλούδι για να τιμήσουν τη μνήμη του Eurokinissi

Συγκίνηση έχει προκαλέσει η είδηση του χαμού του Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Πολίτες σπεύδουν στο γυμναστήριό του στη Θεσσαλονίκη και αφήνουν λουλούδια για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Όπως αναφέρει το thestival.gr αδυνατούν να πιστέψουν ότι ο Αλέξανδρος έφυγε. Κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο με «χρυσή καρδιά» ο οποίος ήταν πάντα χαμογελαστός και βοηθούσε τους πάντες.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ολυμπιονίκης και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών. Τα δύο τελευταία χρόνια πάλευε με μία σπάνια μορφή καρκίνου, που λέγεται nut. Πρόκειται για έναν σπάνιο εξαιρετικά επεμβατικό κακοήθη όγκο με άγνωστη προέλευση. Εμφανίζεται στα όργανα μέσης γραμμής των παιδιών και των νέων.

Οι αγώνες και οι διακρίσεις του

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1979 και ήταν αθλητής του τάε κβον ντο.

Ανήκε στο Αθλητικό Σωματείο «Μέγας Αλέξανδρος» της Θεσσαλονίκης. Έχει στο ενεργητικό του αρκετές διακρίσεις σε διεθνείς και ευρωπαϊκές διοργανώσεις του αθλήματος, με σημαντικότερη τα αργυρά μετάλλια στην κατηγορία των +80 κιλών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Το Δεκέμβριο του 2008, ψηφίστηκε με 1.875 ψήφους ως ο κορυφαίος αθλητής για το 2008 από τον ΠΣΑΤ.

Το Μάρτιο του 2019, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2019 και το Σεπτέμβριο του 2020 ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή εκπροσώπου του κόμματος.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 17 Οκτωβρίου του 1979 και ο πατέρας του ήταν επίσης πρωταθλητής στο τάε κβον ντο. Σπούδασε Φυσική Αγωγή στο ΑΠΘ.

Άρχισε το τάε κβον ντο το 1982, σε ηλικία τριών ετών και το επάγγελμά του είναι πυροσβέστης.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 υπέστη κάταγμα στην κνημιαία ακρολοφία, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ