ΕΛΛΑΔΑ

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία - Πυκνό χιόνι στον Όλυμπο

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία - Πυκνό χιόνι στον Όλυμπο
Έντονη βροχόπτωση έχει σημειωθεί στα νησιά του Ιονίου, με την εξασθένηση των φαινομένων να αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου INTIME

Κατάλευκη είναι τις τελευταίες ημέρες η κορυφή του Ολύμπου, με την κακοκαιρία να πλήττει ήδη περιοχές της χώρας, ενώ ήδη εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα 112 στους κατοίκους της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου, της Αχαΐας, της Ηλείας και σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Έντονη βροχόπτωση έχει σημειωθεί στα νησιά του Ιονίου, με την εξασθένηση των φαινομένων να αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου.

Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά και υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Live η πορεία της κακοκαιρίας:

Από τη νύχτα της Παρασκευής 14/10 προς Σάββατο 15/10 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη με τα ισχυρότερα φαινόμενα να αναμένονται στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Από το απόγευμα του Σαββάτου 15/10 τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή 14/10 θα παρουσιάσει πρόσκαιρη πτώση στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά και το Σάββατο 15/10 στην Κρήτη όμως έως την Κυριακή 16/10 θα επανέλθει στα επίπεδα της Πέμπτης 13/10. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο που το πρωί της Παρασκευής δεν θα ξεπερνούν τα 4 έως 5 μποφόρ θα ενισχυθούν σταδιακά και από τη νύχτα της Παρασκευής 14/10 προς Σάββατο 15/10 θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 έως 7 μποφόρ.

Μήνυμα 112 σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας

Μήνυμα 112 εστάλη στους κατοίκους της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου, της Αχαΐας, της Ηλείας και σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς αναμένονται έκτακτα καιρικά φαινόμενα στις εν λόγω περιοχές.

Μήνυμα του 112 για την κακοκαιρία

Ο επίσημος λογαριασμός της Υπηρεσίας Επικοινωνικών Εκτάκτου Ανάγκης ενημέρωσε για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ώρο στη χώρα:

«Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο.Περιοχές σε Ήπειρο, Δυτική Ελλάδα, Ιόνια νησιά & σε δυτική Πελοπόννησο‼️ Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις - Ακολουθείτε οδηγίες των Αρχών» .

Βίντεο με τον χιονισμένο Όλυμπο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ