ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Μήνυμα 112 στους κατοίκους του Λασιθίου λόγω κακοκαιρίας

Κρήτη: Μήνυμα 112 στους κατοίκους του Λασιθίου λόγω κακοκαιρίας
Εικόνες καταστροφής στο Ηράκλειο ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Για «επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στην Π.Ε. Λασιθίου» προειδοποιεί μήνυμα του 112 καλώντας τους κατοίκους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας που σαρώνει την Κρήτη και ήδη άφησε πίσω της ένα νεκρό. 

Το μήνυμα του 112 κάνει λόγο για «επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου» ενώ προτρέπει τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Ένας νεκρός και δύο αγνοούμενοι

Ένας άνδρας, κατά πληροφορίες ένας 50χρονος, ανασύρθηκε νεκρός από το όχημά του, το οποίο παρασύρθηκε από χείμαρρο.

Οι Αρχές αναζητούν και μια γυναίκα, που φέρεται να ήταν συνεπιβάτης στο όχημα.

Παράλληλα, μια γυναίκα απεγκλωβίστηκε ζωντανή από την παραλία της Λυγαριάς, 1 χιλόμετρο ανατολικά της Αγίας Πελαγίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα, σφήνωσε στο κανάλι του αντιπλημμυρικού έργου, που πραγματοποίησε ο Δήμος Μαλεβιζίου.

Η κακοκαιρία σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια και τα ορμητικά νερά να παρασέρνουν τα πάντα στο διάβα τους.

Όπως φαίνεται από τα βίντεο και τις φωτογραφίες, οχήματα και φερτά υλικά έχουν καταλήξει στη θάλασσα της Αγίας Πελαγίας.

Σοβαρή είναι η κατάσταση και στην περιοχή της Λυγαριάς, στο Παλαιόκαστρο και στην Αμμουδάρα του Δήμου Μαλεβιζίου.

Αγανακτισμένοι κάτοικοι ζητούν βοήθεια με πολλά υπόγεια να έχουν πλημμυρίσει.

Την ίδια ώρα, αρκετές περιοχές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα -όπως η περιοχή του Αγίου Ιωάννη στην Κνωσού όπου από τα πρώτα λεπτά της βροχής άρχισε να πέφτει και να επανέρχεται η τάση για να σβήσουν τελικά τα φώτα στις 10:20 το πρωί του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ