ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια: Η ώρα της απολογίας για τη μητέρα της 12χρονης - Έρχονται και νέες συλλήψεις

Σεπόλια: Η ώρα της απολογίας για τη μητέρα της 12χρονης - Έρχονται και νέες συλλήψεις
Η μητέρα της 12χρονης ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ενώπιον της ανακρίτριας θα βρεθεί το μεσημέρι η μητέρα της 12χρονης για την υπόθεση τoυ κατ’ εξακολούθηση βιασμού του παιδιού της στα Σεπόλια, ενώ το ανακριτικό κατώφλι αναμένεται να περάσουν και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, οι 33χρονος και 36χρονος που συνελήφθησαν την Παρασκευή και το Σάββατο.  

Η 37χρονη μητέρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη βαριά κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας σε βάρος της ανήλικης κόρης της και καλείται σήμερα να δώσει απαντήσεις σε όσα καταλογίζονται στο κατηγορητήριο που συνέταξε σε βάρος της, την περασμένη Τετάρτη, η 33η Τακτική Ανακρίτρια που εξέδωσε εναντίον της ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας.

Η κατηγορία που η μητέρα του παιδιού «μοιράζεται» με τον Ηλία Μίχο, αφορά συγκεκριμένα στοιχεία που, κατά τη δικογραφία, την τοποθετούν στην πλευρά με εκείνους που εκμεταλλεύτηκαν σεξουαλικά το κοριτσάκι.

Στοιχεία που σχετίζονται με μικρά χρηματικά ποσά που φαίνεται να έχει δεχθεί σε λογαριασμό της τα οποία, σύμφωνα με τον εκ των συνηγόρων της Απόστολο Λύτρα, δεν εμβάστηκαν από τον συγκατηγορούμενο της για μαστροπεία, αλλά από άλλα πρόσωπα.

Φαίνεται, επίσης, πως ένα από τα στοιχεία που την φέρνουν αντιμέτωπη με τη δικαστική λειτουργό είναι η ενεργοποίηση του ψεύτικου προφίλ του κοριτσιού σε ιστότοπο ραντεβού, από το WiFi του σπιτιού.

Το στοιχείο αυτό, κατά τη δικογραφία, καθιστά την 37χρονη μητέρα ύποπτη ως συνδιαχειρίστρια του επίμαχου λογαριασμού που είχε δημιουργήσει ο Ηλίας Μίχος.

Η θέση της κατηγορουμένης είναι κάθετη, πως δεν έκανε ποτέ κάτι σε βάρος του παιδιού και πως όταν πληροφορήθηκε από συγγενικό της πρόσωπο όσα γίνονταν με τον Ηλία Μίχο, την έκαναν έξαλλη. Προς επίρρωση του ισχυρισμού της, η γυναίκα επικαλείται τα μηνύματα που φαίνεται να του είχε στείλει, στα οποία εμφανίζεται έξαλλη και απειλεί να «του φάει το λαρύγγι».

Ο ίδιος ο 53χρονος, λίγες ώρες πριν εκδοθεί το ένταλμα για τη μητέρα, απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας για βιασμό και μαστροπεία σε βάρος της 12χρονης, φέρεται να έβαλε την 37χρονη στο κάδρο της μαστροπείας, λέγοντας πως θεωρεί ότι «η μητέρα γνώριζε».

Κατά τον Ηλία Μίχο, ο οποίος αποδέχθηκε μόνο ότι «είχε συνευρεθεί» -όπως αποκάλεσε τον βιασμό- με το παιδί, η 12χρονη του είχε πει πως πριν από εκείνον «είχε πάει και με άλλους άντρες», όπως ισχυρίστηκε.

Η συνήγορος της 37χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, δήλωσε πως όσα ισχυρίστηκε ο Ηλίας Μίχος στην ανακρίτρια αποδεικνύουν ουσιαστικά πως η μητέρα του κοριτσιού δεν γνώριζε τίποτα.

Η υπεράσπιση της μητέρας του παιδιού επιμένει πως δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος της και πως όσα την κατέστησαν κατηγορούμενη δεν είναι σημαντικά και πάντως υπάρχουν εξηγήσεις που θα παραθέσουν ενώπιον της δικαστικής λειτουργού.

Ειδικά για τα ποσά που εντοπίστηκαν στον λογαριασμό της μητέρας, ο κ. Λύτρας έχει δηλώσει πως «η 12χρονη έχει δώσει εξηγήσεις για το πώς έγινε η διαδικασία, ότι πήρε το ΙΒΑΝ της μητέρας και είχε στην κατοχή της την κάρτα, το οποίο το έδωσε στον Μίχο. Αυτό έχει πει η μικρή».

Ενώπιον της ανακρίτριας θα οδηγηθούν σήμερα και οι άλλοι δύο συλληφθέντες έπειτα από εντάλματα, 33 και 36 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής.

Στον Εισαγγελέα οδηγείται σήμερα και ο 34χρονος επιχειρηματίας που συνελήφθη την Κυριακή.

Προσέρχονται αυτοβούλως άτομα από τη λίστα των 213, έρχονται νέες συλλήψεις

Σημειώνεται πως δύο άνδρες, ηλικίας 39 και 55 ετών, που συνομιλούσαν διαδικτυακά με την 12χρονη, στον Κολωνό, ταυτοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Και οι δύο προσήλθαν αυτοβούλως, την Κυριακή, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ότι το καλοκαίρι συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με γυναίκα που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη.

Οι δύο άνδρες, αφού εξετάστηκαν ενόρκως από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, αποχώρησαν στη συνέχεια από τη ΓΑΔΑ, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην υπόθεση.

Παράλληλα, αναμένονται νέες συλλήψεις ατόμων που φέρονται να βίασαν την 12χρονη.

Το απόγευμα της Κυριακής συνελήφθη ένας 34χρονος που εργάζεται σε οικογενειακή επιχείρηση. Ο άνδρας εντοπίστηκε μέσω της ίδιας εφαρμογής που χρησιμοποιούσαν και οι υπόλοιποι που έκλειναν ραντεβού με τον Ηλία Μίχο για να βιάσουν την 12χρονη.

Νωρίτερα, την Κυριακή, ο 36χρονος διοικητικός υπάλληλος νοσοκομείου, που συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, υποστήριξε ότι κατά την επικοινωνία που είχε με την ανήλικη, εκείνη του είπε πως είναι 17 ετών αλλά ο ίδιος την πέρασε για ανήλικη.

Στη συνέχεια, ο ίδιος ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα, ωστόσο παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο δικηγόρος του κατηγορούμενου να ζητήσει νέα προθεσμία για να μελετήσει τη δικογραφία σε βάρος του.

Ο 36χρονος είναι διοικητικός υπάλληλος στο νοσοκομείο Μεταξά, όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος του, και κατά την αστυνομία βίασε την ανήλικη έναντι αμοιβής.

Πρόκειται, όπως αναφέρουν πληροφορίες, για «πελάτη» του 53χρονου Ηλία Μίχου, που προφυλακίστηκε για βιασμό και μαστροπεία σε βάρος του παιδιού.

Άλλοι δύο κατηγορούμενοι, ο ήδη προφυλακισμένος Γιάννης Σοφιανίδης και ο 33χρονος άνδρας που συνελήφθη την Παρασκευή, φέρονται επίσης να είναι «πελάτες» του Μίχου.

Κατόπιν σχετικής εντολής του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ο 36χρονος κατηγορούμενος ετέθη σε διαθεσιμότητα ενώ κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απόλυσή του.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είχε προαναγγείλει τη σύλληψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, ενώ διαβεβαίωσε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Έρευνα για κύκλωμα

Κατά πληροφορίες, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκονται τις τελευταίες ώρες και άλλα πρόσωπα, τα οποία το παιδί έχει κατονομάσει. Μάλιστα, φαίνεται πως οι αστυνομικοί έχουν ήδη φτάσει στα ίχνη τους, με αποτέλεσμα να αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των προσώπων που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών είναι και ο συνεργός του Ηλία Μίχου.

Από τα στοιχεία που θα προκύψουν για το εν λόγω πρόσωπο θα γίνει σαφές εάν υπάρχει κύκλωμα πίσω από την υπόθεση της 12χρονης.

Σημαντικά στοιχεία για την σεξουαλική κακοποίηση του κοριτσιού, αναμένεται να προκύψουν και από το κινητό τηλέφωνο της μητέρα της, το οποίο έχει ήδη μεταφερθεί στα εργαστήρια της αστυνομίας.

Ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου ο κοριός της αστυνομίας έχει καταγράψει όλες τις τηλεφωνικές συνομιλίες της 37χρονης με τον Ηλία Μίχο και όλους τους συνομιλητές της και τους παιδοβιαστές.

Την ίδια ώρα, οι αρχές αναζητούν από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται τοποθετημένες στο μίνι μάρκετ του Ηλία Μιχου τι ακριβώς έχει καταγραφεί από τις επισκέψεις της 12χρονης στο μαγαζί του κατηγορούμενου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάμερες δεν υπήρχαν στο υπόγειο του καταστήματος.

Οι Ηλίας Μίχος και Γιάννης Σοφιανίδης, που έχουν κριθεί προφυλακιστέοι, μεταφέρθηκαν ήδη στις φυλακές Γρεβενών και Τρικάλων αντίστοιχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ