Ο ΕΕΣ οργανώνει δράση ενεργητικής προσέγγισης και υποστήριξης αστέγων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας
Ο Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου, Dr. Αντωνίου Αυγερινού, στην προσπάθειά του να βρεθεί κοντά σε πληθυσμούς που διαβιούν στο δρόμο υπό συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, πρόκειται να υλοποιήσει δράση ενεργητικής προσέγγισης αστέγων και εργασίας στο δρόμο (streetwork) στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022, από τις 09:30 έως τις 13.30.
Ειδικότερα, κοινωνικοί λειτουργοί του ΕΕΣ, κατόπιν χαρτογράφησης των περιοχών που θα λάβει χώρα η δράση, με την υποστήριξη των εθελοντών του ΕΕΣ θα διανείμουν, σε όσους έχουν ανάγκη, υλικό άμεσης κοινωνικής βοήθειας: ξηρά τροφή, είδη ατομικής υγιεινής, είδη προστασίας από τις καιρικές συνθήκες, μέσα προστασίας από την Covid-19 και ιματισμό.

Ταυτόχρονα, θα παρασχεθούν Πρώτες Βοήθειες και Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας, θα πραγματοποιηθούν θερμομετρήσεις και θα προσφερθεί ενημέρωση στον πληθυσμό για τους χώρους προσωρινής φιλοξενίας και τα μέτρα αρωγής και υποστήριξης της ομάδας στόχου που αναπτύσσονται από την οικεία Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συνολικά εκτιμάται πως θα ωφεληθούν περίπου 120 άτομα, ενώ ανάλογες δράσεις θα υλοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του επερχόμενου χειμώνα, ειδικότερα σε περιόδους κατά τις οποίες θα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες.
SPONSORED
Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς κοντά στο άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι
13:03
Δολοφονία στην Καλαμάτα: Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο έλαβε ο 41χρονος
12:54
Δημοσιεύτηκε η απόφαση ΑΠ για κόκκινα δάνεια - Οι τόκοι υπολογίζονται στη δόση και όχι στο κεφάλαιο
12:46
Μήνυμα Χαμενεϊ: ΗΠΑ και Ισραήλ επιδιώκουν να σπείρουν τη διχόνοια στο Ιράν
12:39