ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια: Προφυλακιστέα η μητέρα της 12χρονης

Σεπόλια: Προφυλακιστέα η μητέρα της 12χρονης
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Στη φυλακή οδηγείται η μητέρα της 12χρονης καθώς κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την πολύωρη απολογία της ενώπιον ανακρίτριας και εισαγγελέα για την κατηγορία της συνέργειας σε μαστροπεία σε βάρος της κόρης της.

Η 38χρονη μητέρα αρνήθηκε τις κατηγορίες που τις αποδίδονται, ούσα ιδιαίτερα φορτισμένη κατά την απολογία της στην ανακρίτρια.

Νωρίτερα, κατέθεσαν η 19χρονη κόρη και η θεία της 12χρονης, που πρώτη ανακάλυψε τις επικοινωνίες του παιδιού με τον Ηλία Μίχο. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες και οι δύο απέκλεισαν το ενδεχόμενο εμπλοκής της μητέρας στην υπόθεση, ενώ το ίδιο φέρεται να έχει υποστηρίξει και η 12χρονη στην τρίτη συμπληρωματική της κατάθεση στις Αρχές.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος της 37χρονης της μητέρας, Απόστολος Λύτρας, δήλωσε σχετικά:

«Ο Ηλιας Μίχος είχε κερδίσει με διάφορους τρόπους την εμπιστοσύνη της οικογένειας της 12χρονης και είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη και από άλλες οικογένειες που είχαν παιδιά. Στο κατάστημά του, δε, σύχναζαν παιδιά. Το αν έχουμε μια κακή μητέρα ή ένα αδιάφορο περιβάλλον είναι άλλο από τη μαστροπεία».

Η κατηγορούμενη φέρεται να δέχτηκε ερωτήσεις από την ανακρίτρια για τέσσερα στιγμιότυπα οθόνης από τραπεζικά εμβάσματα που βρέθηκαν από το άνοιγμα του κινητού της 12χρονης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η πρώτη κατάθεση ήταν ύψους 25 ευρώ με ημερομηνία 31 Ιουλίου 2022 και ακολούθησαν άλλη μία κατάθεση των 25 ευρώ και μια των 20 ευρώ προς το λογαριασμό της μητέρας, ενώ υπήρχε μια συναλλαγή μέσω iris (με καταχώρηση τηλεφωνικού αριθμού της 12χρονης) ύψους 40 ευρώ.

H κατηγορούμενη φέρεται να ισχυρίστηκε ότι τον συγκεκριμένο λογαριασμό σταμάτησε να τον χρησιμοποιεί από τον περασμένο Απρίλιο και άνοιξε άλλον, μετά από υπόδειξη του λογιστή της οικογένειας , ώστε να εμβάζονται προνοιακά επιδόματα.

Η δικηγόρος της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, δήλωσε μετά την απόφαση:

«Λεφτά στον λογαριασμό της έχει στείλει άλλος, όχι ο Μίχος. Αυτός που έχει καταθέσει τα χρήματα δεν έχει συλληφθεί».

Κατά πληροφορίες, τα εμβάσματα προέρχονται από δύο πρόσωπα εκ των οποίων το ένα δεν έχει ταυτοποιηθεί και το δεύτερο δεν έχει συλληφθεί αλλά φαίνεται να είναι γνωστά τα στοιχεία του στην Αστυνομία.

Με το άκουσμα της είδησης για προσωρινή κράτηση της 38χρονης μητέρας, ο γιος ξέσπασε σε κλάματα και φώναζε «όχι μαμά σε παρακαλώ». Σε κλάματα ξέσπασαν τα δύο από τα μεγαλύτερα παιδιά της που βρίσκονταν στα δικαστήρια, όταν έμαθαν για την προφυλάκισή της.

Την Τετάρτη οι απολογίες των τριών συλληφθέντων για τον βιασμό του κοριτσιού

Ενώπιον της ανακρίτριας οδηγήθηκαν νωρίτερα σήμερα οι τρεις συλληφθέντες (33χρονος, 34χρονος και 36χρονος) που κατηγορούνται για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής για την υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια. Οι κατηγορούμενοι έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την Τετάρτη.

Και οι τρεις αρνούνται την κατηγορία.

Συγκεκριμένα, ο 33χρονος αρνείται την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο, συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής. Σύμφωνα με πληροφορίες υποστηρίζει ότι έχει πρόβλημα διανοητικό το οποίο επιβεβαιώνεται από γιατρό ο οποίος τον εξέτασε χθες στη ΓΑΔΑ επί 1,5 ώρα.

Κατά πληροφορίες, ισχυρίζεται επίσης ότι υπήρξαν τρία ραντεβού με τη 12χρονη, έγιναν δύο συναντήσεις ενώ η τρίτη ματαιώθηκε καθώς υπήρχε θέμα με τη μεταφορά των χρημάτων ενώ προσθέτει πως δεν υπήρξε σεξουαλική επαφή με την ανήλικη.

Ο 36χρονος διοικητικός υπάλληλος του νοσοκομείου Μεταξά που τέθηκε σε διαθεσιμότητα ισχυρίζεται ότι δεν υπήρχε σεξουαλική επαφή με τη 12χρονη, ότι έγινε μία συνάντηση μέσω της εφαρμογής και πως δεν έχει δώσει λεφτά στο κορίτσι.

Τη γραμμή της άρνησης των κατηγοριών ακολουθεί και ο 34χρονος ο οποίος και αυτός με τη σειρά του ισχυρίζεται ότι έχει πρόβλημα υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ