ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια: Εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή της δικογραφίας

Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια: Εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή της δικογραφίας
Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν και από ποια πρόσωπα τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης δικαστικού απορρήτου EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σχετικά με τη διαρροή της δικογραφίας που αφορά στην υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στα Σεπόλια.

Αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν και από ποια πρόσωπα τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης δικαστικού απορρήτου.

Την ίδια στιγμή, στο ζήτημα παρενέβη και ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος έκανε λόγο για «παράβαση των προβλεπόμενων στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και ιδίως όσον αφορά τη μυστικότητα της προδικασίας».

Ο κ. Βερβεσός επισημαίνει ότι τέτοια φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί και κατά το παρελθόν σε υποθέσεις έντονου κοινωνικού ενδιαφέροντος και το οποίο επανειλημμένα έχουν στηλιτεύσει τα θεσμικά όργανα του δικηγορικού σώματος.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βερβεσός απέστειλε επιστολές:

- Στον Πρόεδρο των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με την οποία ζητεί την αμελλητί διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης για το γεγονός αυτό και να τη συσχετίσει με συναφή εκκρεμή, που διενεργείται για το φαινόμενο των «τηλεδικών»

- Στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, με την οποία ζητεί να προβεί, σύμφωνα με το νόμο και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, στις προβλεπόμενες ενέργειες για τη διερεύνηση αυτής, καθώς και των λοιπών υποθέσεων όπου έχουν παρατηρηθεί ανάλογα φαινόμενα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ