ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κλειστή η Νομική του ΑΠΘ σήμερα μετά από την πτώση φοιτητή από παράθυρο

Θεσσαλονίκη: Κλειστή η Νομική του ΑΠΘ σήμερα μετά από την πτώση φοιτητή από παράθυρο
Στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητές στην πρυτανεία του ΑΠΘ Intime

Κλειστή θα παραμείνει η Νομική Σχολή του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη, μετά από πτώση φοιτητή από τον 2ο όροφο του κτηρίου που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια μαθήματος το μεσημέρι της Τρίτης.

Συγκεκριμένα, ο τραυματισμός του φοιτητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, που έπεσε το μεσημέρι της Τρίτης από παράθυρο δευτέρου ορόφου σε ώρα μαθήματος, σόκαρε την κοινότητα του ακαδημαϊκού ιδρύματος και προκάλεσε κύμα αντιδράσεων.

Σύμφωνα με το Thestival.gr, o φοιτητής νοσηλεύεται, με κατάγματα στο χέρι και στο πόδι, στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Να σημειωθεί ότι ο άτυχος φοιτητής καθόταν σε περβάζι επειδή δεν υπήρχαν ελεύθερα καθίσματα. Οι φοιτητές που παρακολουθούσαν το μάθημα ήταν υπεράριθμοι λόγω συγχώνευσης τμημάτων.

Ο κοσμήτορας της Νομική Σχολής, Παναγιώτης Γκλαβίνης, έστειλε μήνυμα στους φοιτητές του, με το οποίο τους διαβεβαιώνει ότι ο ίδιος και το προσωπικό της Σχολής κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να διασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες φοίτησης.

Στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητές στην πρυτανεία του ΑΠΘ.

Θα διαμαρτυρηθούν για την υποστελέχωση των πανεπιστημίων η οποία, όπως καταγγέλλουν, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του συμφοιτητή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ