ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητών στο κτήριο της διοίκησης για την πτώση του 19χρονου

ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητών στο κτήριο της διοίκησης για την πτώση του 19χρονου
Οι φοιτητές φώναζαν συνθήματα κατά του Πρύτανη και των αρχών του ΑΠΘ διαμαρτυρόμενοι για την πτώση του 19χρονου Eurokinissi / ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Έξω από τα γραφεία της Πρυτανείας στον 7ο όροφο του κτηρίου διοίκησης του ΑΠΘ συγκεντρώθηκαν (12:00 μμ της Τετάρτης) φοιτητές που διαμαρτύρονται για την πτώση του φοιτητή από το περβάζι παραθύρου της Νομικής Σχολής.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το GrTimes, δεκάδες φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο της διοίκησης, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης για τις 12.00μμ διαμαρτυρίας, ανέβηκαν έως τον 7ο όροφο και βρέθηκαν έξω από την καγκελόπορτα του ορόφου, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Πρύτανη και των αρχών του ΑΠΘ και ζητώντας επίμονα να βγει κάποιος και να τους μιλήσει.

Οι φοιτητές κάνουν λόγο για εγκληματική ενέργεια, ζητώντας την απόδοσή ευθυνών για το περιστατικό.

Καθόταν στο περβάζι του παραθύρου

Υπενθυμίζεται ότι ο φοιτητής έπεσε από τον τρίτο όροφο της Νομικής Σχολής στο ΑΠΘ, λόγω της έλλειψης χώρου που υπάρχει στο Πανεπιστήμιο με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να καθίσει στο πρεβάζι παραθύρου για να παρακολουθήσει το μάθημα.

Τη φόρα του φοιτητή σταμάτησε η μονάδα του κλιματισμού. Ο 19χρονος που έπεσε από το παράθυρο του 3ου ορόφου της Νομικής Σχολής στη διάρκεια του μαθήματος τραυματίστηκε σοβαρά. Έχει κάταγμα στον καρπό και την κνήμη. Με αφορμή τον τραυματισμό του ξέσπασαν επεισόδια έξω από την Πρυτανεία του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με μία φοιτήτρια από το ΑΠΘ, στην αίθουσα είναι πολλά άτομα λόγω σύμπτυξης των τμημάτων.

«Κανονικά στην αίθουσα είμαστε 100 άτομα σε κάθε τμήμα, τώρα είμαστε 200 επειδή υπάρχει έλλειψη διδακτικού προσωπικού. Είμαστε πολλά παιδιά και η κατάσταση είναι ασφυκτική, ειδικά όταν φοράς και μάσκα με τόσο κόσμο στην αίθουσα. Για αυτό και τα παράθυρα είναι ανοιχτά. Το παιδί, από ότι έχω καταλάβει δεν είδε ότι το παράθυρο ήταν ανοιχτό και για αυτό έπεσε», είπε η ίδια.

Πάντως, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, μετά το ατύχημα, τόνισε ότι έχει ζητήσει να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο φοιτητής έπεσε από το παράθυρο. «Πραγματικά ήταν ένα σοκαριστικό περιστατικό, δε χωρά αμφιβολία. Από την πρώτη στιγμή είμαστε δίπλα στο παιδί και την οικογένεια του», είπε ο Πρύτανης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ