Δημόσια Νοσοκομεία: Απεργία σήμερα για γιατρούς και νοσηλευτές
Ανανεώθηκε:
Πανελλαδική απεργία έχουν προκηρύξει για σήμερα, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, οι ενώσεις των υγειονομικών εργαζομένων, ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ.
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για την περιφέρεια και στάση εργασίας, από τις 08:00 έως τις 15:00 για την Αττική.
Επίσης, προγραμματίζουν συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλη στις 08:30 και πορεία προς το υπουργείο Υγείας.
Τι ζητούν
Οι δύο Ομοσπονδίες διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων και ζητούν την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.
Επίσης, λένε «όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ» και ζητούν, μεταξύ άλλων, χρηματοδότηση των νοσοκομείων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των επικουρικών και συμβασιούχων, καθώς και αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών.
Το «Bloodsport» επιστρέφει: Η Μικαέλα Κόελ ετοιμάζει remake του cult φιλμ του Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ
09:45
Υποχώρηση της βρετανικής κυβέρνησης για την Τεχνητή Νοημοσύνη μετά τις αντιδράσεις των καλλιτεχνών
09:36
«Μάθε»: Ειρωνικό μήνυμα στα ελληνικά, χαραγμένο σε βλήμα σφεντόνας 2.000 ετών στους Άγιους Τόπους
09:30
Δώδεκα χώρες καλούν το Ιράν να «σταματήσει αμέσως τις επιθέσεις» μετά από συνάντηση στο Ιράν
09:28