ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια: Πειθαρχική έρευνα σε δικηγόρους για διαρροή δικογραφίας

Σεπόλια: Πειθαρχική έρευνα σε δικηγόρους για διαρροή δικογραφίας
Πειθαρχική έρευνα από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών στους δικηγόρους για διαρροή δικογραφίας

Με αίτημα του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου της Αθήνας Δημήτρη Βερβεσού διατάχθηκε από τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων έρευνα για την διερευνήσει τυχόν πειθαρχικών αδικημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣΑ:

«Με αφορμή τη διαρροή προανακριτικού υλικού της μυστικής προδικασίας, αλλά και τις δηλώσεις που εμφιλοχώρησαν στην υπόθεση της 12χρονης ανήλικης στον Κολωνό, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Ζήσης Κωνσταντίνου, μετά από σχετικό αίτημα του Προέδρου του ΔΣΑ, κ. Δημήτρη Βερβεσού, διέταξε αυτεπάγγελτα τη διενέργεια επείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων από δικηγόρους που έχουν χειριστεί τη συγκεκριμένη υπόθεση μέχρι σήμερα».

Υπενθυμίζεται ότι μόλις δυο 24ωρα νωρίτερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών είχε διατάξει τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διαρροή της δικογραφίας που αφορά την 12χρονη από τα Σεπόλια.

Στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελίας βρίσκεται κυρίως η διαρροή της κατάθεσης της 12χρονης, ενώ θα διερευνηθεί εάν και από ποια πρόσωπα τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης δικαστικού απορρήτου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ