ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο: Το ποινικό παρελθόν του 36χρονου και οι έρευνες των Αρχών

Επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο: Το ποινικό παρελθόν του 36χρονου και οι έρευνες των Αρχών
Το 36χρονο θύμα της επίθεσης με καυστικό υγρό είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, καθώς υπήρξε μέλος συμμορίας ληστών που κατά την περίοδο 2012-2015 λυμαινόταν κοσμηματοπωλεία στο Ηράκλειο. EUROKINISSI / ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Με σοβαρά εγκαύματα και με κίνδυνο να χάσει την όραση από το αριστερό μάτι του εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) ο 36χρονος άνδρας που δέχθηκε  επίθεση με καυστικό υγρό από τη σύζυγό του, η οποία διαφεύγει τη σύλληψη, ενώ την ίδια ώρα έρχονται νέα στοιχεία στο φως σχετικά με την ταυτότητα του θύματος. Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί εξετάζουν η διακομιδή του στο ΚΑΤ καθώς το υγρό έκαψε την αριστερή πλευρά του προσώπου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το neakriti.gr, το 36χρονο θύμα της επίθεσης με καυστικό υγρό είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, καθώς υπήρξε μέλος συμμορίας ληστών που κατά την περίοδο 2012-2015 λυμαινόταν κοσμηματοπωλεία στο Ηράκλειο.

Η δράση του νεαρού τότε άνδρα, ο οποίος «χτυπούσε» κοσμηματοπωλεία στο Ηράκλειο από το 2012 έλαβε τέλος στο Ηράκλειο στις 12 Ιουνίου 2015, όταν επιχείρησε μαζί με δύο αλλοδαπούς να ληστέψουν κοσμηματοπωλείο ξενοδοχείου στη Χερσόνησο και συνελήφθησαν μετά από ανταλλαγή πυρών από αστυνομικούς.

Το Νοέμβριο του 2016, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης επέβαλε στον 32χρονο επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 89 ετών και 5 μηνών και στον αλλοδαπό πάνω από 105 χρόνια. Ωστόσο η εκτιτέα ποινή ήταν τα 25 έτη. Οι δύο άνδρες είχαν κατηγορηθεί για μια σειρά κακουργηματικών πράξεων. Τελικά, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τούς είχε κρίνει ένοχους για τις περισσότερες από αυτές.

Εκτός από την αιματηρή απόπειρα ληστείας σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου είχαν κατηγορηθεί και για ληστεία κοσμηματοπωλείου σε άλλο ξενοδοχείο στον Ανισαρά το 2012, για ληστεία εργαστηρίου χρυσοχοΐας στη Μονή Μαλεβιζίου τον Ιούλιο του 2014, απόπειρα ληστείας κοσμηματοπωλείου στην Αμμουδάρα τον Μάιο του 2015 και ληστεία κοσμηματοπωλείου στα Μάλια τον Απρίλιο του ίδιου έτους.

Η κατάσταση της υγείας του θύματος - Στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. το καυστικό υγρό

Ο 36χρονος φέρει εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια καθώς προσπάθησε να προστατευθεί όταν δέχτηκε το καυστικό.

Την ίδια ώρα, το γυάλινο δοχείο το οποίο περισυνελέγη από το ξενοδοχείο όπου η σύζυγος έριξε το καυστικό υγρό στον 36χρονο βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας.

Το υγρό σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα neakriti.gr δεν έχει ταυτοποιηθεί ως προς τις χημικές ουσίες του δηλαδή αν είναι βιτριόλι ή κάτι άλλο και δείγμα αυτού εστάλη για εργαστηριακό έλεγχο.

Παράλληλα, οι Αρχές αναζητούν την γυναίκα τα στοιχεία της οποίας είναι γνωστά.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου περίπου στις 5 τα ξημερώματα κάτω από άγνωστες συνθήκες. Δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί αν είχε προηγηθεί καβγάς μεταξύ του ζευγαριού, όμως θεωρείται βέβαιο ότι το δοχείο με το καυστικό υγρό το έφερε μαζί της η γυναίκα. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζευγάρι είχε κινήσει διαδικασίες διαζυγίου.

Ο άνδρας σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει απασχολήσει τις αρχές για μεγάλες ληστείες, ένοπλες, σε ξενοδοχεία και κοσμηματοπωλεία το 2015 και προσφάτως είχε αποφυλακιστεί.

Αρνείται τις κατηγορίες η σύζυγος – «Ανέβασε» βίντεο στα social

Απο την πλευρά της η 38χρονη γυναίκα που αναζητείται από τις αρχές για την επίθεση με καυστικό υγρό κατά του συζύγου της κάνει λόγο για ανυπόστατες κατηγορίες.

Όπως μεταδίδει το cretalive, η γυναίκα «ανέβασε» βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου όπως αναφέρει, να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Ζητεί από τους ακολούθους της να σεβαστούν την ίδια και την οικογένειά της, αλλά και να δείξουν ευαισθησία.

Εν τω μεταξύ, ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό της 38χρονης γυναίκας, συζύγου του θύματος. Σύμφωνα με τις Αρχές, το περιστατικό σημειώθηκε σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου, όπου έσπευσαν αστυνομικοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ