ΕΛΛΑΔΑ

«Τουρισμός για όλους»: 200.000 vouchers διαθέσιμα για χειμερινές διακοπές

«Τουρισμός για όλους»: 200.000 vouchers διαθέσιμα για χειμερινές διακοπές
Tο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2022» για διακοπές το χειμώνα, προσφέρει επιδότηση διαμονής ύψους 150 ευρώ EUROKINISSI / ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Στη διάθεση των δικαιούχων βρίσκονται 200.000 vouchers από το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και κατά τους χειμερινούς μήνες.

Τα στοιχεία για το Samoς Pass και το Evia Pass είναι εντυπωσιακά και υπήρξε πολύ μεγάλη ανταπόκριση επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Παράλληλα, σημείωσε ότι καταγράφεται πολύ μεγάλη αύξηση και στην κρίσιμη παράμετρο της δαπάνης στον τουρισμό, σημειώνοντας ότι αυτό αποτυπώνεται και στα εστιατόρια.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2022» προσφέρει επιδότηση διαμονής ύψους 150 Euro (200 Euro για ΑΜΕΑ) μέσω ψηφιακής κάρτας. Για πρώτη φορά, η εξαργύρωση μπορεί να γίνει σε κάθε ξενοδοχείο και κατάλυμα της χώρας μέχρι και τον Ιούνιο του 2023, καλύπτοντας το σύνολο της φθινοπωρινής και χειμερινής περιόδου.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» όπως και και «Κοινωνικός Τουρισμός» θα ισχύουν μέχρι και το 2025.

Αμέσως μετά την κλήρωση των voucher οι νέοι δικαιούχοι ενημερώνται εντός 3-4 ημερών είτε με sms είτε με mail, και μόλις πιστωθούν τα χρήματα, θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση των νέων voucher, είναι οι δικαιούχοι τους να μην έχουν λάβει επιταγή κοινωνικού τουρισμού ή άυλη ψηφιακή κάρτα του προγράμματος «Τουρισμός για Ολους».

Δικαιούχοι

  • Πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000€
  • Οικογενειακό εισόδημα έως 28.000€
  • Το ποσό προσαυξάνεται για κάθε παιδί

Τα ποσά των voucher

  • H επιδότηση ανά δικαιούχο θα είναι στα 150 ευρώ
  • Για ΑμεΑ ανέρχεται στα 200 ευρώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ