ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Καπραβέλος: Είμαστε στα πρόθυρα του έβδομου κύματος, χτυπάει τους αδύναμους

Κορωνοϊός – Καπραβέλος: Είμαστε στα πρόθυρα του έβδομου κύματος, χτυπάει τους αδύναμους
«Περιμένουμε μια έξαρση του 7ου κύματος με συνδυασμό γρίπης και κορωνοϊού», προειδοποιεί ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» AP Photo/Achilleas Chira

Για τις υπερμεταδοτικές μεταλλάξεις του κορωνοϊού που ήδη προσβάλουν συμπολίτες μας και το ενδεχόμενο αύξησης των θανάτων, προειδοποιεί ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, εκτιμώντας ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα του έβδομου πανδημικού κύματος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» τόνισε ότι «περιμένουμε σοβαρές επιπτώσεις όσον αφορά τις μολύνσεις» εκτιμώντας ότι δεν θα έχει όμως τις τραγικές συνέπειες των δύο προηγούμενων χρόνων του 2020 και του 2021.

«Φαίνεται χτυπάει τους αδύναμους», σημείωσε.

Ο κ. Καπραβέλος ανέφερε ότι στα νοσοκομεία έχουν πολύ καιρό να δουν νέες διασωληνώσεις, προειδοποίησε ωστόσο για αύξηση των θανάτων, αν δεν εμβολιαστούν οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες. Αυτές είναι και οι κατηγορίες ασθενών, που βρίσκονται στις κλίνες covid και στις ΜΕΘ.

«Είναι κρίμα να μην χρησιμοποιήσουμε τα όπλα που έχουμε στα χέρια μας», πρόσθεσε απευθύνοντας έκκληση να μην υποτιμήσουμε την κατάσταση.

Αναφερόμενος στη συνύπαρξη του κορωνοϊού με την γρίπη εξήγησε ότι επικρατεί ανησυχία εξαιτίας της εξασθένησης της ανοησίας απέναντι στην γρίπη, μετά τα δυόμισι χρόνια πανδημίας κατά τα οποία υπήρχε μείωση των μολύνσεων λόγω των προφυλάξεων.

«Περιμένουμε μια έξαρση του 7ου κύματος με συνδυασμό γρίπης και κορωνοϊού», είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι «η πανδημία δεν έχει τελειώσει».

Τέλος, τόνισε για πολλοστή φορά την ανάγκη για επιστροφή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους αλλά και την έλλειψη εργαζομένων στα νοσοκομεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ