ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο: Σοβαρή η κατάσταση του 36χρονου - Κίνδυνος να χάσει το μάτι

Επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο: Σοβαρή η κατάσταση του 36χρονου - Κίνδυνος να χάσει το μάτι
Άφαντη παραμένει η 38χρονη EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Σοβαρή κρίνεται η κατάσταση της υγείας του 36χρονου που δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό από τη σύζυγό του, στο Ηράκλειο, καθώς φέρει εγκαύματα δευτέρου βαθμού ενώ υπάρχει κίνδυνος να χάσει το μάτι του.

Η επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν ο 36χρονος συναντήθηκε με την 38χρονη σύντροφό του σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Ηρακλείου. Η 38χρονη φέρεται να του πέταξε καυστικό υγρό, το οποίο προκάλεσε εγκαύματα στο πρόσωπο και στον λαιμό του 36χρονου.

Η 38χρονη από την πλευρά της υποστήριξε πως ο άνδρας ήταν βίαιος απέναντί της και τον κατηγόρησε για βιασμό εκείνο το βράδυ, ενώ ο 36χρονος ισχυρίστηκε πως η γυναίκα δεν μπορούσε να αποδεχθεί ότι πρόκειται να χωρίσουν και γι’ αυτόν τον λόγο του επιτέθηκε.

Στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» μίλησε η συνήγορος του θύματος, Αλεξάνδρα Σπανάκη, η οποία διέψευσε τους ισχυρισμούς της 38χρονης περί σωματικής βίας και απειλών εις βάρος της.

«Είμαι κατηγορηματική σε αυτό. Δεν υπήρξε κανένα περιστατικό σωματικής βίας σε βάρος της. Είναι αιτιάσεις δικές της για να δικαιολογήσει τις αδικαιολόγητες πράξεις της. Είναι προμελετημένη και στοχευμένη ενέργεια αφαίρεσης της ζωής του. Υπάρχει απόλυτη μεθόδευση και αποτελεσματικότητα στην συμπεριφορά της».

Η κυρία Σπανάκη υποστήριξε πως η 38χρονη είχε σχεδιάσει μεθοδευμένα την επίθεση σε βάρος του 36χρονου.

«Εσείς πως το αξιολογείτε, δηλαδή ένας άνθρωπος έχοντας οπλιστεί με το συγκεκριμένο υγρό, που είναι θανατηφόρο εν δυνάμει, φεύγει και πάει να συναντήσει το θύμα του, τι ακριβώς άλλο θα σκεφτόταν δηλαδή;».

Η δικηγόρος του 36χρονου ανέφερε χαρακτηριστικά πως επί τρεις ημέρες η 38χρονη «εμπαίζει τις Αρχές και όλο τον κόσμο», ενώ για την κατάσταση της υγείας του 36χρονου είπε πως είναι ιδιαίτερα σοβαρή και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χάσει το μάτι του.

Παραμένει άφαντη η δράστις

Σημειώνει πως η γυναίκα παραμένει άφαντα και σήμερα, Δευτέρα.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα neakriti.gr, έχει ήδη επικοινωνήσει με δικηγόρο για να την καθοδηγήσει για τις επόμενες κινήσεις της σε σχέση με τη Δικαιοσύνη.

Πάντως, οι Αρχές στην Κρήτη βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση για τη σύλληψη και τον εντοπισμό της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στον τηλεοπτικό σταθμό Open, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα σημάδι των Αρχών στην Κρήτη για τον εντοπισμό της 38χρονης γυναίκας. Μάλιστα, το γεγονός αυτό έχει θορυβήσει τους αστυνομικούς που εκφράζουν φόβους ακόμη και για αντίποινα, καθώς το θύμα δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο για τις Αρχές, αφού έχει βαρύ ποινικό παρελθόν.

Υπενθυμίζεται ότι ο 36χρονος είχε συλληφθεί και καταδικαστεί σε 38 χρόνια κάθειρξη, είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης επτά ετών και είχε αποφυλακιστεί.

Το βαρύ ποινικό παρελθόν του 36χρονου θύματος

Την ίδια ώρα έρχονται νέα στοιχεία στο φως σχετικά με την ταυτότητα του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το neakriti.gr, το 36χρονο θύμα της επίθεσης με καυστικό υγρό είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, καθώς υπήρξε μέλος συμμορίας ληστών που κατά την περίοδο 2012-2015 λυμαινόταν κοσμηματοπωλεία στο Ηράκλειο.

Η δράση του νεαρού τότε άνδρα, ο οποίος «χτυπούσε» κοσμηματοπωλεία στο Ηράκλειο από το 2012 έλαβε τέλος στο Ηράκλειο στις 12 Ιουνίου 2015, όταν επιχείρησε μαζί με δύο αλλοδαπούς να ληστέψουν κοσμηματοπωλείο ξενοδοχείου στη Χερσόνησο και συνελήφθησαν μετά από ανταλλαγή πυρών από αστυνομικούς.

Το Νοέμβριο του 2016, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης επέβαλε στον 32χρονο επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 89 ετών και 5 μηνών και στον αλλοδαπό πάνω από 105 χρόνια. Ωστόσο η εκτιτέα ποινή ήταν τα 25 έτη. Οι δύο άνδρες είχαν κατηγορηθεί για μια σειρά κακουργηματικών πράξεων. Τελικά, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τούς είχε κρίνει ένοχους για τις περισσότερες από αυτές.

Εκτός από την αιματηρή απόπειρα ληστείας σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου είχαν κατηγορηθεί και για ληστεία κοσμηματοπωλείου σε άλλο ξενοδοχείο στον Ανισαρά το 2012, για ληστεία εργαστηρίου χρυσοχοΐας στη Μονή Μαλεβιζίου τον Ιούλιο του 2014, απόπειρα ληστείας κοσμηματοπωλείου στην Αμμουδάρα τον Μάιο του 2015 και ληστεία κοσμηματοπωλείου στα Μάλια τον Απρίλιο του ίδιου έτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ