ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια: Διευρύνεται ο κύκλος των υπόπτων – Καταθέτει εκ νέου η 12χρονη

Σεπόλια: Διευρύνεται ο κύκλος των υπόπτων – Καταθέτει εκ νέου η 12χρονη
Διαμαρτυρία έξω από το μαγαζί του Ηλία Μίχου ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Εκ νέου κατάθεση θα δώσει σήμερα, Τετάρτη, η 12χρονη από τα Σεπόλια στους αστυνομικούς με την παρουσία ψυχολόγου και θα κληθεί να δει φωτογραφίες και να αναγνωρίσει άτομα που υπάρχουν υποψίες πως την βίασαν.

Σε πρώτη φάση η έρευνα έχει καταλήξει σε 11 υπόπτους, εκ των οποίων οι 4 έχουν συλληφθεί.

Για αυτό το λόγο πρέπει να γίνει αναγνώριση και για τους άλλους από το παιδί για να προχωρήσουν τα εντάλματα σύλληψης.

Στο επίκεντρο των ερευνών είναι και οι 10 άνδρες που παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, ισχυριζόμενοι πως είχαν συνομιλήσει με την 12χρονη χωρίς να έχουν βρεθεί μαζί της.

Ωστόσο, η αστυνομία φαίνεται να έχει στοιχεία που δείχνουν πως κάποιοι από αυτούς δεν είπαν την αλήθεια στις Αρχές.

Αυτό θα διευκρινιστεί όταν το κορίτσι θα κληθεί να αναγνωρίσει τα άτομα μέσω φωτογραφίες ταυτότητας, αλλά και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που χρησιμοποιούν αυτοί οι άνθρωποι.

Η διαδικασία της αναγνώρισης προετοιμάζεται εδώ και καιρό από τις αρχές, καθώς θεωρείται κρίσιμη, προκειμένου να συλληφθεί κάποιος για κακουργήματα, ενώ με την αναγνώριση θα «τρέξουν» άμεσα και οι συλλήψεις.

Όλα τα παραπάνω άτομα που ερευνώνται ήρθαν σε επικοινωνία με το κοριτσάκι μέσω εφαρμογής γνωριμιών, ενώ σε εξέλιξη είναι δεύτερη έρευνα που αφορά τον οίκο ανοχής που είπε η 12χρονη ότι την οδηγούσε ο Ηλίας Μίχος και όπου την βίαζαν παιδεραστές, έναντι αμοιβής που έπαιρνε ο κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ διαπιστώνεται ότι ο 53χρονος Μίχος παρίστανε τη 12χρονη και έκλεινε τα ραντεβού.

Στο κινητό του βρέθηκαν όλα τα στοιχεία της μαστροπείας μέσα από τις εφαρμογές που έκλεινε τα ραντεβού βιασμού της 12χρονης, σύμφωνα με το Mega.

Στην απολογία του, ο Μίχος επιχειρούσε να προκαταλάβει τις εξελίξεις λέγοντας πως η 12χρονη του έπαιρνε το κινητό, στην προσπάθειά του να χτίσει άλλοθι.

Όσον αφορά την εκπόρνευση του παιδιού, σημαντικές απαντήσεις αναμένονται από την ψηφιακή εξέταση του κινητού της μητέρας για να διαπιστωθεί εάν ήταν διαχειρίστρια των προφίλ που είχαν δημιουργηθεί στην πλατφόρμα όπου «αλιεύονταν» οι βιαστές της κόρης της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ