Αιδηψός - Κακοποίηση γάτας: Παρέμβαση Ντογιάκου για την αθώωση του 30χρονου
Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου προκάλεσε η αθώωση 30χρονου πριν από λίγες ημέρες από Δικαστήριο της Χαλκίδας, που είχε κατηγορηθεί για την κακοποίηση μιας γατούλας σε ταβέρνα στην Αιδηψό.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την απόφαση του Δικαστηρίου προκειμένου να μελετηθεί αν υπήρξε εσφαλμένη, καθώς η εφαρμογή του νόμου προστασίας των ζώων αποτελεί προτεραιότητα και της εισαγγελικής αρχής.
Το συγκεκριμένο περιστατικό είχε συμβεί τον περασμένο Μάιο, όταν ο νεαρός δελεάζοντας την ανυποψίαστη γατούλα με ψάρι για να τον πλησιάσει, την είχε κλωτσήσει πετώντας τη στη θάλασσα, προκαλώντας οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στους φιλόζωους πολίτες.
Ακολούθησε εισαγγελική παρέμβαση που οδήγησε σε δίωξη και δίκη για τον 30χρονο δράστη, ο οποίος τελικά αθωώθηκε με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της πόλης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αιδηψός: Αθώος ο 30χρονος που είχε κλωτσήσει το γατάκι σε ταβέρνα
Αιδηψός: Απών από τη δίκη του ο κατηγορούμενος για την κακοποίηση γάτας - Επικαλέστηκε ασθένεια
Θεσσαλονικη: Ένταση μεταξύ ΜΑΤ και αγροτών στον κόμβο των «Πράσινων Φαναριών»
13:56
Πλημμύρες στην Ινδονησία: Ενισχύεται η ανθρωπιστική βοήθεια - Πάνω από 800 νεκροί (pics)
13:55
Τριπλή διεθνής διάκριση για την καμπάνια «Μάθε να το κάνεις σωστά» της Περιφέρειας Αττικής στα PR Awards της Νέας Υόρκης
13:50
Η κυβέρνηση Τραμπ αναπροσαρμόζει την αμυντική στρατηγική της Ουάσινγκτον σε παγκόσμιο επίπεδο
13:45