Αιδηψός - Κακοποίηση γάτας: Παρέμβαση Ντογιάκου για την αθώωση του 30χρονου
Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου προκάλεσε η αθώωση 30χρονου πριν από λίγες ημέρες από Δικαστήριο της Χαλκίδας, που είχε κατηγορηθεί για την κακοποίηση μιας γατούλας σε ταβέρνα στην Αιδηψό.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την απόφαση του Δικαστηρίου προκειμένου να μελετηθεί αν υπήρξε εσφαλμένη, καθώς η εφαρμογή του νόμου προστασίας των ζώων αποτελεί προτεραιότητα και της εισαγγελικής αρχής.
Το συγκεκριμένο περιστατικό είχε συμβεί τον περασμένο Μάιο, όταν ο νεαρός δελεάζοντας την ανυποψίαστη γατούλα με ψάρι για να τον πλησιάσει, την είχε κλωτσήσει πετώντας τη στη θάλασσα, προκαλώντας οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στους φιλόζωους πολίτες.
Ακολούθησε εισαγγελική παρέμβαση που οδήγησε σε δίωξη και δίκη για τον 30χρονο δράστη, ο οποίος τελικά αθωώθηκε με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της πόλης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αιδηψός: Αθώος ο 30χρονος που είχε κλωτσήσει το γατάκι σε ταβέρνα
Αιδηψός: Απών από τη δίκη του ο κατηγορούμενος για την κακοποίηση γάτας - Επικαλέστηκε ασθένεια
Bookreads - Δημήτρης Ρόκος: «Kανένα έργο δεν σταματά ποτέ να μεταβάλλεται»
09:17
Όταν τα γατάκια «καταλαμβάνουν» τα στρώματα γιόγκα: Η μοναδική εμπειρία του Kitty Yoga
09:00
Χανιά: Μεταθανάτιες οι μαχαιριές στο σώμα της 45χρονης Σταυρούλας - Ανατροπή από την ιατροδικαστική
08:56
Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός: 2.500 ναυτικοί απομακρύνθηκαν από τα Στενά του Ορμούζ
08:54