ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με καυστικό υγρό - Κούγιας: Η 38χρονη του έριξε το οξύ ενώ κοιμόταν

Επίθεση με καυστικό υγρό -  Κούγιας: Η 38χρονη του έριξε το οξύ ενώ κοιμόταν
«Το μάτι έχει χαθεί, έχει χαθεί το μισό του πρόσωπο» είπε ο κ. Κούγιας αναφερόμενος στην κατάσταση υγείας του 36χρονου θύματος της επίθεσης με καυστικό υγρό INTIME / ΝΙΚΟΣ ΜΗΤΡΟΥΣΙΑΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Σε νέες λεπτομέρειες για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος του 38χρονου εντολέα του αναφέρθηκε ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας.

Όπως ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος με δηλώσεις του στον ΑNT1, η γυναίκα παρήγγειλε πέντε μέρες πριν το υγρό και τόνισε ότι το χρησιμοποίησε την ώρα που κοιμόταν το θύμα.

«Το αγόρασε και το παρέλαβε στο Γεώργιος Σταυρακάκης. Το παρήγγειλε στις 19, το παρέλαβε 21 και στις 22 το χρησιμοποίησε», πρόσθεσε ο κ. Κούγιας.

«Δεν γνωρίζω την προσωπικότητά της» είπε για την 38χρονη o κ. Κούγιας ενώ για την κατάσταση της υγείας του 38χρονου ανέφερε ότι δεν είναι ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα από τα χειρουργεία στα οποία έχει υποβληθεί, ενώ λίγο έλλειψε όπως είπε να χάσει τη ζωή του το θύμα: «Το μάτι έχει χαθεί, έχει χαθεί το μισό του πρόσωπο. Εάν ήταν λίγο παρακάτω κι έφτανε στην καρωτίδα θα είχε πεθάνει ο άνθρωπος αυτός. Είναι σακατεμένος. Τα αποτελέσματα δεν είναι θετικά, αν ''κερδίσει'' κάτι θα είναι μέρος της ορασεώς του. Έχει κάνει μόνο 10 εγχειρήσεις για το μάτι του».

Λύτρας: «Η 38χρονη φοβάται βεντέτα - Ο 36χρονος προσπάθησε να τη βιάσει»

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της 38χρονης Απόστολος Λύτρας υποστήριξε ότι η εντολέας του η οποία χθες Τετάρτη οδηγήθηκε στα δικαστήρια του Ηρακλείου, επιτέθηκε με καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της γιατί εκείνος προσπάθησε να τη βιάσει.

Ο ίδιος μιλώντας στο Mega διευκρίνισε πως το υγρό δεν ήταν βιτριόλι, αλλά καθαριστικό που περιείχε οξύ, ενώ όπως είπε η κατηγορούμενη φοβάται για το ξέσπασμα βεντέτας στην Κρήτη.

«Εκείνο το βράδυ είχε συνάντηση με τον σύζυγό της σε ένα ξενοδοχείο. Αυτός κάποια στιγμή έφυγε, παρέμεινε η συγκεκριμένη μόνη της και όταν επέστρεψε στις 4 το βράδυ τσακώθηκαν, τη χτύπησε και αποπειράθηκε να την κακοποιήσει ξεξουαλικά για δεύτερη φορά και του έριξε το υγρό», δήλωσε ο κ. Λύτρας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κατηγορούμενης, το ζευγάρι είχε καλές σχέσεις, όμως η 38χρονη ισχυρίζεται ότι δεν την ήθελε η οικογένεια του 36χρονου, ο οποίος δεχόταν πιέσεις να βάλει τέλος στο γάμο του. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι συναντήσεις τους γίνονταν σε ξενοδοχεία, υποστήριξε η δράστις.

Το ραντεβού στο ξενοδοχείο κλείστηκε με πρωτοβουλία της 38χρονης, όμως ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι η δράστις κουβαλούσε μαζί της το καυστικό υγρό.

«Ήταν σε άμυνα, είναι δεδομένο. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει κακοποιηθεί, υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, στο παρελθόν έχει υποβάλλει μήνυση στην οικογένεια του συζύγου της. Μέχρι και τον γάμο που έκαναν μέσα στη φυλακή, γιατί αυτός ήταν κρατούμενος στις φυλακές, αυτός έγινε για να εξυπηρετηθεί ο ίδιος για συγκεκριμένους λόγους», τόνισε ο δικηγόρος, διευκρινίζοντας πως η 38χρονη έφερε μαζί της το καυστικό υγρό για άμυνα γενικότερα.

Έντονοι είναι οι φόβοι πως θα ξεσπάσει βεντέτα μετά την επίθεση. Όπως τόνισε ο κ. Λύτρας, η 38χρονη φοβάται μήπως η οικογένεια του 36χρονου προβεί σε αντίποινα.

«Δεν ήθελε να προκαλέσει κακό»

Εξάλλου τον ισχυρισμό πως η 38χρονη δεν είχε προσχεδιάσει την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος του 36χρονου εν διαστάσει συζύγου της στο Ηράκλειο, εξέφρασε και ο δικηγόρος της Μάνος Δρακωνάκης.

«Ήταν καθαρά μια πράξη αυθορμητισμού», «δεν ήθελε να προκαλέσει κακό ή να βλάψει», «υπήρξε μια δράση και μια αντίδραση» τόνισε στο Mega ο συνήγορός της γυναίκας και εξέφρασε την άποψη ότι ενδεχομένως να είχε το καυστικό υγρό μαζί της «για την ασφάλειά της».

Επιχειρηματολόγησε ακόμη λέγοντας πως όταν θέλεις να κάνεις ένα έγκλημα δεν ήταν επιλέγεις ένα ξενοδοχείο με τόσο κόσμο και με τόσες κάμερες και πως εάν ήταν όντως αυτός ο στόχος της θα μπορούσε να το πράξει στα προηγούμενα 4 ή 5 ραντεβού τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ