ΕΛΛΑΔΑ

Παλαιό Φάληρο: Ταυτοποιήθηκε ο «βιαστής με το τατουάζ» - Έχει διαφύγει στην Αλβανία

Παλαιό Φάληρο: Ταυτοποιήθηκε ο «βιαστής με το τατουάζ» - Έχει διαφύγει στην Αλβανία
Σαρωτικές ήταν οι έρευνες στο Παλαιό Φάληρο για τον εντοπισμό του άνδρα, τον οποίο κατήγγειλε 34χρονη για βιασμό EUROKINISSI

Ταυτοποιήθηκε ο «βιαστής με το ταουάζ», έπειτα από το βίντεο-ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας την Κυριακή. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, πρόκειται για 45χρονο αλλοδαπό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι άεργος και διέμενε με τη μητέρα του, ενώ όλα δείχνουν ότι έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει: «Μετά από ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία έχει επιληφθεί προανακριτικά δύο υποθέσεων βιασμών (απόπειρα και τετελεσμένη) σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, που διαπράχθηκαν πρώτες πρωινές ώρες της 23-10-2022 στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του φερόμενου ως δράστη
των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων.

»Σε βάρος του 45χρονου αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, με χρήση βίας, απειλή όπλου και αρπαγή. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται.»

Έχει διαφύγει στην Αλβανία

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ο 55χρονος έχει διαφύγει στην Αλβανία και αναμένεται να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, ώστε να συλληφθεί από τις αλβανικές Αρχές και να εκδοθεί στην χώρα μας.

Σαρωτικές ήταν οι έρευνες στο Παλαιό Φάληρο για τον εντοπισμό του άνδρα, τον οποίο κατήγγειλε 34χρονη για βιασμό, σε στάση λεωφορείου τα ξημερώματα της Κυριακής. Σεξουαλική επίθεση- στην ίδια περιοχή – κατήγγειλε άλλη μία γυναίκα, με βίντεο ντοκουμέντο να βρίσκεται στο μικροσκόπιο της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 24χρονη έδωσε την ίδια περιγραφή δράστη με αυτή της 34χρονης που κατήγγειλε ότι βιάστηκε 3 ώρες αργότερα, στην ίδια περιοχή από άγνωστο.

Μιλάει καλά ελληνικά, είναι μετρίου αναστήματος, κοντοκουρεμένος και διέκρινε και αυτή το χαρακτηριστικό τατουάζ στο δεξί του μπράτσο.

Η 24χρονη φέρεται να είπε ότι ο δράστης φορούσε φούτερ και λευκά παπούτσια, ενώ η 34χρονη μίλησε για σκούρα ρούχα και μαύρα αθλητικά. Οι αρχές, εκτιμούν ότι ο δράστης μπορεί στο 3ωρο που μεσολάβησε, από την πρώτη στη δεύτερη επίθεση, να άλλαξε αμφίεση για να μην αναγνωρίζεται.

Το βίντεο-ντοκουμέντο

Το βίντεο που μετέδωσε ο Alpha δείχνει τη διαδρομή του άνδρα στο Παλαιό Φάληρο. Σύμφωνα με την περιγραφή, μια κοπέλα σταματά σε φανάρι επί της λεωφόρου Αμφιθέας. Ο επίδοξος βιαστής μπαίνει στο αυτοκίνητό της, καθώς εκείνη δεν είχε βάλει ασφάλεια στο αυτοκίνητο. Η κοπέλα πανικοβάλλεται αρχικά αλλά εκείνος απτόητος προσπαθεί να την οδηγήσει σε ένα απομακρυσμένο σημείο.

Η κοπέλα, όμως, βάζει το χέρι στην κόρνα του αυτοκινήτου και οδηγεί το αυτοκίνητό της σε κοντινό πεζοδρόμιο, όπου ακριβώς μπροστά υπάρχει κατάστημα που διανυκτερεύει. Μόλις ακινητοποιεί το αυτοκίνητό της, βγαίνει από το όχημα και αρχίζει να ζητά βοήθεια. Ο δράστης βγαίνει επίσης από το αυτοκίνητο και αρχίζει να τρέχει προς τη λεωφόρο Αμφιθέας για να εξαφανιστεί. Οι κάμερες ασφαλείας από την καφετέρια τον έχουν καταγράψει όμως.

Αφού εξαφανίζεται από τη λεωφόρο Αμφιθέας, βρίσκει σχεδόν μία ώρα αργότερα την 34χρονη και τη βιάζει.

Πώς περιγράφει η 34χρονη τον βιασμό της

Συγκλονιστική ήταν η περιγραφή της 34χρονης, για τον βιασμό της από τον άγνωστο με το τατουάζ ενώ περίμενε σε στάση λεωφορείου στο Παλαιό Φάληρο.

«Ημουν στη στάση και περίμενα να πάω στη δουλειά μου. Ηρθε με μαχαίρι και έγινε ό,τι έγινε», περιγράφει, μιλώντας στο OPEN TV, η 34χρονη που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού ενώ περίμενε σε στάση λεωφορείου στο Παλαιό Φάληρο.

Η 34χρονη ανέφερε ακόμη ότι ο συγκεκριμένος άνδρας, την τράβηξε σε ένα διπλανό πάρκο, το οποίο ήταν άδεια και τη βίασε. Όπως τόνισε, «τον έβλεπα πρώτη φορά στη ζωή μου».

«Με άφησε να φύγω, εγώ πήγα στη δουλειά μου κανονικά και εκεί τους το είπα και πήρα τηλέφωνο την Αστυνομία», συμπλήρωσε η 34χρονη, προσθέτοντας πως «μου είπε ότι ήθελε τον αριθμό μου». Σε ερώτηση για το τι έκανε μετά, η ίδια απάντησε ότι «πήγα εκεί που ήμουν ξανά και ευτυχώς ήταν ένας συνάδελφος που δεν τον γνώριζα προσωπικά. Ξαναγύρισε αυτός και μου είπε ότι “άμα μιλήσω θα με σκοτώσει”».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ