ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Λασίθι: Βράχος καταπλάκωσε κατάλυμα - Μια γυναίκα νεκρή, τραυματίστηκε 9χρονος

Τραγωδία στο Λασίθι: Βράχος καταπλάκωσε κατάλυμα - Μια γυναίκα νεκρή, τραυματίστηκε 9χρονος
INTIME - (Φωτογραφία αρχείου)

Τραγωδία σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα στο Λασίθι της Κρήτης, στην περιοχή της Αγίας Φωτιάς όταν ένας βράχος έπεσε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, με αποτέλεσμα μια τουρίστρια που έκανε διακοπές στη χώρα μας με την οικογένειά της να χάσει τη ζωή της.

Η γυναίκα ήταν αγνοούμενη για αρκετές ώρες και τελικά εντοπίστηκε νεκρή από την Πυροσβεστική, στα χαλάσματα.

Το 9χρονο παιδί της οικογένειας που απεγκλωβίστηκε, τραυματισμένο στο πόδι, ενώ ο πατέρας είναι καλά στην υγεία του έχοντας μερικές εκδορές.

Για τον απεγκλωβισμό τους στήθηκε μεγάλη πολύωρη επιχείρηση της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ με 25 οχήματα και περίπου 50 άτομα και πολλούς εθελοντές.

Η οικογένεια κατάγεται από την Σλοβενία.

«Είμαστε σοκαρισμένοι από το τραγικό αυτό γεγονός που δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί από κανέναν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας Γιώργος Βαρδάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Βαρδάκης, ο βράχος που αποκολλήθηκε και έπεσε σε συγκρότημα περίπου 15 ενοικιαζομένων διαμερισμάτων, προκάλεσε καταστροφές σε δυο διαμερίσματα και τίποτα δεν προμήνυε ένα τέτοιο τραγικό γεγονός.

«Στην περιοχή κάθε χρόνο κάνουν τις διακοπές τους χιλιάδες επισκέπτες και είναι από τις δημοφιλέστερες στον τόπο μας. Μέχρι και σήμερα τέλη Οκτώβρη έχει επισκεψιμότητα και αυτό που συνέβη έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη» πρόσθεσε ο κ. Βαρδάκης που ανέφερε ότι στην περιοχή υπάρχει ένας βράχος που συχνά ακούγεται ότι είναι επικίνδυνος «όμως το περιστατικό δεν σημειώθηκε σε αυτό το σημείο. Εκεί που έγινε η αποκόλληση του βράχου, δεν υπήρχε καμία ένδειξη οποιασδήποτε επικινδυνότητας» τόνισε ο κ. Βαρδάκης που από κατοίκους της περιοχής ενημερώθηκε ότι η άτυχη γυναίκα η οποία καταπλακώθηκε, θα αναχωρούσε σήμερα με την οικογένεια της, ολοκληρώνοντας τις διακοπές της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ