ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Λασίθι: Πώς έγινε το δυστύχημα - Συγκλονιστικές εικόνες

Τραγωδία στο Λασίθι: Πώς έγινε το δυστύχημα - Συγκλονιστικές εικόνες
Σήμερα, ήταν η τελευταία ημέρα διακοπών για την οικογένεια καθώς αύριο, Δευτέρα θα αναχωρούσαν από το νησί EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από την Αγιά Φωτιά στην Ιεράπετρα όπου μία 45χρονη τουρίστρια σκοτώθηκε όταν ένας βράχος έπεσε στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που έμενε με την οικογένειά της.

Όπως αναφέρει το cretapost, όλα συνέβησαν τα μεσάνυχτα όταν ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε πάνω στα δύο ενοικιαζόμενα δωμάτια που βρίσκονταν στο σημείο, ισοπεδώνοντάς τα.

Το ένα δωμάτιο ήταν άδειο ωστόσο στο δεύτερο διέμενε μία οικογένεια από τη Σλοβενία που απολάμβανε τις διακοπές της.

Μάλιστα, σήμερα, ήταν η τελευταία τους ημέρα καθώς αύριο, Δευτέρα θα αναχωρούσαν από το νησί.

Κάτω από τα ερείπια εγκλωβίστηκε η 45χρονη αλλά και ο 9χρονος γιος της.

Ο 50χρονος σύζυγός της κατάφερε και απεγκλωβίστηκε και να ειδοποιήσει τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 ενώ ξεκίνησε να ψάχνει στα ερείπια την οικογένειά του.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 25 οχήματα με 50 πυροσβέστες, κλιμάκιο της 3ης ΕΜΑΚ, εθελοντές της ΕΔΙΚ Ιεράπετρας και του Ερυθρού Σταυρού, και άτομα από την Πολιτική Προστασία και τον δήμο Ιεράπετρας.

Πέντε ώρες αργότερα, οι διασώστες εντόπισαν και απεγκλώβισαν την άτυχη γυναίκα η οποία είχε ήδη χάσει τη ζωή της.

Το παιδί φέρει κάταγμα το πόδι του, ενώ μεταφέρθηκε με τον πατέρα του στο νοσοκομείο.

«Κανείς δεν μπορούσε να το προβλέψει»

«Είμαστε σοκαρισμένοι από το τραγικό αυτό γεγονός που δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί από κανέναν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας Γιώργος Βαρδάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Βαρδάκης, ο βράχος που αποκολλήθηκε και έπεσε σε συγκρότημα περίπου 15 ενοικιαζομένων διαμερισμάτων, προκάλεσε καταστροφές σε δυο διαμερίσματα και τίποτα δεν προμήνυε ένα τέτοιο τραγικό γεγονός.

«Στην περιοχή κάθε χρόνο κάνουν τις διακοπές τους χιλιάδες επισκέπτες και είναι από τις δημοφιλέστερες στον τόπο μας. Μέχρι και σήμερα τέλη Οκτώβρη έχει επισκεψιμότητα και αυτό που συνέβη έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη» πρόσθεσε ο κ. Βαρδάκης που ανέφερε ότι στην περιοχή υπάρχει ένας βράχος που συχνά ακούγεται ότι είναι επικίνδυνος «όμως το περιστατικό δεν σημειώθηκε σε αυτό το σημείο. Εκεί που έγινε η αποκόλληση του βράχου, δεν υπήρχε καμία ένδειξη οποιασδήποτε επικινδυνότητας» τόνισε ο κ. Βαρδάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ