ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Λασίθι: Βίντεο από ψηλά καταγράφει το μέγεθος της κατολίσθησης που στοίχισε μία ζωή

Τραγωδία στο Λασίθι: Βίντεο από ψηλά καταγράφει το μέγεθος της κατολίσθησης που στοίχισε μία ζωή
Οι πλημμύρες των τελευταίων ημερών φαίνεται πως επηρέασαν την γεωλογία της περιοχής

Ένα βίντεο από drone αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η κατολίσθηση του τεράστιου βράχου που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια 45χρονη τουρίστρια.

Στο μεταξύ οι αστυνομικές αρχές, σε συνεργασία με τον Δήμο, προχώρησαν στον αποκλεισμό του σημείου όπου έγινε το δυστύχημα και απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν να κινούνται εκεί καθώς ο κίνδυνος για νέες κατολισθήσεις παραμένει υπαρκτός.

«Σκάψαμε 1,5 μέτρο για να βρούμε τη γυναίκα», λένε οι διασώστες

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, μίλησε η Μαρίνα Δρακωνάκη, Υπεύθυνη εθελοντών Σαμαρειτών ΕΕΣ Ιεράπετρας, για την τεράστια επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης που πραγματοποιήθηκε μετά την αποκόλληση βράχου από την πλαγιά του βουνού και την πτώση του πάνω σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων κοντά στην παραλία.

«Ήταν αρκετά δύσκολο να εντοπιστούν γιατί το δωμάτιο είχε ισοπεδωθεί πλήρως. Χρειάστηκε να σκάβουν πολλές ώρες για να εντοπιστεί η άτυχη κυρία», ανέφερε η διασώστρια.

Όπως είπε, χρειάστηκε να σκάψουν 1,5 μέτρο για να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν τη γυναίκα που έχασε τη ζωή της κάτω από τα ερείπια.

Σχετικά με το παιδί, που διασώθηκε όπως ανέφερε δεν ήταν τόσο δύσκολο να το προσεγγίσουν και«είχε καταπλακωθεί από τη μέση και κάτω, το πόδι του είχε εκδορές και τραύματα, όμως απεγκλωβίστηκε επιτυχώς πολύ γρήγορα».

«Βρισκόταν στο δωμάτιο με τον πατέρα του, που ήταν και εκείνος που κάλεσε το 112. Είχε τις αισθήσεις του καθ' όλη τη διάρκεια της διάσωσης, καταπλακώθηκε το πόδι του», ανέφερε η Μαρίνα Δρακωνάκη.

Λέκκας: Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το κακό

«Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το κακό» σχολίασε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας για την τραγωδία με την πρώτη βράχου στο κατάλυμα στο Λασίθι.

Ο κ. Λέκκας ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100.3 ότι οι πλημμύρες των τελευταίων ημερών επηρέασαν την γεωλογία της περιοχής και εξέφρασε την άποψη πως η συγκεκριμένη μονάδα δωματίων πρέπει να κλείσει μέχρι να αρθεί ο κίνδυνος.

Όπως ανέφερε το cretapost, όλα συνέβησαν τα μεσάνυχτα όταν ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε πάνω στα δύο ενοικιαζόμενα δωμάτια που βρίσκονταν στο σημείο, ισοπεδώνοντάς τα.

Το ένα δωμάτιο ήταν άδειο ωστόσο στο δεύτερο διέμενε μία οικογένεια από τη Σλοβενία που απολάμβανε τις διακοπές της. Μάλιστα, σήμερα, ήταν η τελευταία τους ημέρα καθώς αύριο, Δευτέρα θα αναχωρούσαν από το νησί.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 25 οχήματα με 50 πυροσβέστες, κλιμάκιο της 3ης ΕΜΑΚ, εθελοντές της ΕΔΙΚ Ιεράπετρας και του Ερυθρού Σταυρού, και άτομα από την Πολιτική Προστασία και τον δήμο Ιεράπετρας.

Πέντε ώρες αργότερα, οι διασώστες εντόπισαν και απεγκλώβισαν την άτυχη γυναίκα η οποία είχε ήδη χάσει τη ζωή της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ