ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός 12χρονης: Άλλα δύο άτομα προσήλθαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ

Βιασμός 12χρονης: Άλλα δύο άτομα προσήλθαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKNISSI

Στη ΓΑΔΑ προσήλθαν αυτοβούλως άλλοι δύο άνδρες, 50 και 34 ετών, που φέρονται να είχαν επαφή με την 12χρονη μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής Blindchat. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ενδεχομένως να συναντήθηκαν με την ανήλικη.

Οι δύο άνδρες αφού εξετάστηκαν ενόρκως αποχώρησαν, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην υπόθεση.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την διακρίβωση χρηστών που φέρεται να συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με την ανήλικη παθούσα και ενδεχομένως να συναντήθηκαν μαζί της, προσήλθαν αυτοβούλως στην ανωτέρω Υπηρεσία χθες (31-10-2022), απογευματινές και βραδινές ώρες δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 50 και 34 ετών αντίστοιχα.

Οι ανωτέρω ανέφεραν ότι συνομίλησαν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό.

Οι ανωτέρω ημεδαποί, αφού εξετάστηκαν ενόρκως, αποχώρησαν, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην υπόθεση.

Και το ΠΑΣΟΚ διέγραψε μέλος του που είχε επικοινωνήσει με την ανήλικη

Και το ΠΑΣΟΚ διέγραψε μέλος του κόμματος που είχε επικοινωνήσει με την 12χρονη από τα Σεπόλια μέσω της πλατφόρμας Blindchat, που βιάστηκε κατ' εξακολούθηση και εκπορνεύτηκε.

Αυτό δήλωσε στον ΑΝΤ1, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

«Δεν έχουμε κανένα επίσημο στοιχείο… Υπήρχαν κάποιες πληροφορίες που όσο μπορέσαμε διερευνήσαμε. Είναι ήδη εκτός κόμματος» είπε σχετικά ο ίδιος.

Αυτό που εκπέμπεται από πλευράς του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είναι πως δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα ενώ παράλληλα θεωρείται αυτονόητο ότι δεν μπορούν να υπάρχουν στο κόμμα άτομα με τόσο βαριές σκιές.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, πρόκειται για μέλος σε τοπική οργάνωση στη Ρόδο από τον οποίο ζητήθηκε πάραυτα η παραίτηση και αποχώρηση του.

Υπενθυμίζεται πως σε μια αντίστοιχη κίνηση είχε προχωρήσει την προηγούμενη εβδομάδα και ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχαν στη συνέχεια διαψεύσει ότι αποκαλύφθηκαν στοιχεία για την υπόθεση της 12χρονης.

Συγκεκριμένα, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και με την οποία ανακοινώθηκε η διαγραφή μέλους του κόμματος, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν ότι ποτέ δεν έδωσαν στοιχεία στην επικοινωνία που υπήρξε με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά ότι η απάντηση του υπουργείου ήταν πως η υπόθεση βρίσκεται στην κυρία ανάκριση, τη χειρίζεται η ανακρίτρια και ότι εκείνη έχει στα χέρια της όλα τα στοιχεία της υπόθεσης.

Στην ανακοίνωσή του, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνιζε ότι μετά από επικοινωνία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενημερώθηκε ότι το εν λόγω μέλος ταυτοποιήθηκε να έχει επικοινωνήσει με την ανήλικη μέσω της ψηφιακής εφαρμογής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ