ΕΛΛΑΔΑ

«Βιαστής με το τατουάζ»: Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα - Τα στοιχεία που έχουν οι Αρχές

«Βιαστής με το τατουάζ»: Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα - Τα στοιχεία που έχουν οι Αρχές
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 45χρονος CNN Greece/ Αλέξανδρος Γαστεράτος

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (01/11) ο 45χρονος βιαστής από το Παλαιό Φάληρο.

Η αλβανική αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τον 45χρονο στις 2:30 τα ξημερώματα και τον μετέφερε άμεσα στα σύνορα, όπου παραδόθηκε στα χέρια των Ελλήνων αστυνομικών που βρίσκονταν εκεί ως σύνδεσμος.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί μετέφεραν τον κρατούμενο στην Αθήνα και στη ΓΑΔΑ.

Αλβανικό ΜΜΕ έχει δώσει στη δημοσιότητα βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του 45χρονου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου δήλωσε πως δεν υπάρχει άλλη καταγγελία για βιασμό στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου από το συγκεκριμένο άτομο.

Ωστόσο, όπως είπε, όποια γυναίκα θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος δράστης τους έχει επιτεθεί τότε μπορεί να προσέλθει σε ένα αστυνομικό τμήμα ή στη ΓΑΔΑ για να το καταγγείλει και να προχωρήσει η έρευνα.

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια απάντησαν θετικά ότι το DNA που τους έστειλαν από προσωπικά αντικείμενα του 45χρονου ταυτίζεται απόλυτα με το DNA που άφησε ο δράστης στην επίθεση.

Πάντως, τόσο η γυναίκα που έπεσε θύμα βιασμού όσο και η γυναίκα που γλίτωσε την τελευταία στιγμή τον αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα στη φωτογραφία που τους έδειξαν οι αστυνομικοί και μάλιστα ήταν μία φωτογραφία που οι Αρχές βρήκαν και πήραν από το σπίτι του δράστη.

Το στοιχείο που τον «πρόδωσε»

Ένα στοιχείο που αποτελούσε επτασφράγιστο μυστικό για τις Αρχές Ασφαλείας ήταν αυτό που οδήγησε την αστυνομία στην ταυτοποίηση του βιαστή από το Παλαιό Φάληρο.

Και παρά το γεγονός ότι ο 45χρονος είχε γίνει γνωστός ως ο «βιαστής με το τατουάζ» άλλο ήταν το κρίσιμο στοιχείο, που οδήγησε τις ελληνικές Αρχές στην ταυτότητά του.

Η 24χρονη κοπέλα, που έπεσε θύμα απόπειρας βιασμού, περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια όσα έγιναν μέσα στο αυτοκίνητό της όταν εισέβαλε ξαφνικά ο 45χρονος.

Η γυναίκα λοιπόν είπε στους αστυνομικούς ότι απειλώντας την, ο 45χρονος την καθοδηγούσε λέγοντάς της συγκεκριμένη διαδρομή, που έπρεπε να ακολουθήσει με το αυτοκίνητο και μάλιστα ανέφερε συγκεκριμένα τα ονόματα των δρόμων -κάτι που από την πρώτη στιγμή έδειξε στους αστυνομικούς ότι πρόκειται για ένα άτομο που γνωρίζει την περιοχή, κυκλοφορεί σε αυτή και το πιθανότερο ήταν να διαμένει και εκεί.

Μάλιστα, οι δρόμοι που υπέδειξε στο 24χρονο θύμα του, κατέληγαν σε ένα πάρκο.

Η κοπέλα γλίτωσε την τελευταία στιγμή από τα χέρια του άνδρα, όμως, οι αστυνομικοί γνώριζαν πια ότι έχουν να κάνουν με κάτοικο της περιοχής και άρα δεν χρειάστηκε να ανοίξουν πολύ τον κύκλο των ερευνών τους.

Το τατουάζ που είχε στο χέρι του, τις πρώτες ημέρες, φρέναρε μάλιστα τις έρευνες, καθώς υπήρχαν πολλές μαρτυρίες από διάφορα σημεία της Αττικής, με άτομα που έλεγαν ότι είχαν δει το συγκεκριμένο σχέδιο σε χέρια διερχόμενων ανδρών.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό σήμερα, οι αλβανικές Αρχές ερευνούσαν εδώ και καιρό, ο 45χρονος να βρίσκεται πίσω από περιπτώσεις κλοπών στη γειτονική χώρα.

Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε τελικά αλλά ευτυχώς δεν μπλόκαρε την μεταφορά του βιαστή στα ελληνοαλβανικά σύνορα, όπου συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία.

Το tweet Θεοδωρικάκου

Η είδηση της σύλληψής του έγινε γνωστή το πρωί της Τρίτης από τον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

«Θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη για την άνανδρη, απάνθρωπη και εγκληματική συμπεριφορά του» αναφέρει στο tweet του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Όπως προέκυψε τις τελευταίες ημέρες έπειτα από έρευνα, ο 45χρονος δεν είναι άγνωστος ούτε στις αρχές της Αλβανίας και δεν αποκλείεται να κατηγορηθεί και για άλλα αδικήματα στη γειτονική χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ