ΕΛΛΑΔΑ

Βύθιση σκάφους στην Εύβοια: Αγωνία για τους αγνοούμενους - 11 άτομα διασώθηκαν

Βύθιση σκάφους στην Εύβοια: Αγωνία για τους αγνοούμενους - 11 άτομα διασώθηκαν
Στους 11 ανέρχονται οι μετανάστες που διασώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή του στενού Καφηρέα στην Εύβοια Λιμενικό Σώμα

Συνεχίζονται οι έρευνες εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών που επέβαιναν στο σκάφος που βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του στενού Καφηρέα στην Εύβοια, την Τρίτη (1/11).

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στους 11 ανέρχεται ο αριθμός των διασωθέντων μεταναστών που επέβαιναν στο σκάφος.

Το βράδυ της Τρίτης (1/11) και υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, καθώς είχε πέσει το σκοτάδι ενώ στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι, οι έρευνες συνεχίστηκαν ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες των πρώτων διασωθέντων, κανένας τους δεν είχε σωσίβιο.

Το σκάφος που βυθίστηκε φέρεται να ξεκίνησε από τη Σμύρνη με 68 μετανάστες. Σύμφωνα με δηλώσεις διασωθέντων, στο σκάφος επέβαιναν Αφγανοί, Αιγύπτιοι και Ιρανοί μετανάστες.

Εν τω μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκε χθες Τρίτη, βίντεο από την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 9 αλλοδαπών εκ των 68 που επέβαιναν στο σκάφος.

Όπως ανέφερε και το Λιμενικό, κατά τη διάσωση των 9 ατόμων στη βραχονησίδα Μανδήλου, κανένας δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό.

Οι πρώτοι εννέα διασωθέντες μεταφέρθηκαν στην Κάρυστο.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των μεταναστών ξεκίνησαν όταν το Λιμενικό Σώμα ενημερώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, (1η Νοεμβρίου), για ένα σκάφος αγνώστων στοιχείων και με αγνώστου αριθμό επιβατών, ότι βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ωστόσο, αρχικά δεν είχε δηλωθεί το ακριβές σημείο στο οποίο βρισκόταν το σκάφος ή οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια που θα μπορούσε να προσδιορίσει το ακριβές στίγμα του.

Άμεσα, ξεκίνησαν έρευνες με τη συμμετοχή ενός ελικοπτέρου και δύο παραπλέοντων πλοίων, ενώ η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ με ριπές άνεμου που φτάνουν τα 9 μποφόρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ