ΕΛΛΑΔΑ

Μάριος Παπαγεωργίου: Ανοίγει ξανά η υπόθεση - Σε νέα κατάθεση καλείται η μητέρα

Μάριος Παπαγεωργίου: Ανοίγει ξανά η υπόθεση - Σε νέα κατάθεση καλείται η μητέρα
Η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου αναμένεται να δώσει νέα κατάθεση την ερχόμενη Τρίτη EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Για την απαγωγή και δολοφονία του παιδιού της τον Αύγουστο του 2012 αναμένεται να καταθέσει η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου στο πλαίσιο του νέου κύκλου ερευνών που άνοιξε με την απαγγελία κατηγοριών σε 8 άτομα για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία και αρπαγή.

Η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, η σορός του οποίου οποίου ακόμη δεν έχει εντοπιστεί, Βαρβάρα Θεοδωράκη αναμένεται να δώσει νέα κατάθεση την ερχόμενη Τρίτη στον δεύτερο τακτικό ανακριτή, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση.

Στη συνέχεια σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», έχει κληθεί ο Καναδός ιδιωτικός ερευνητής, τον οποίο προσέλαβε η κ. Θεοδωράκη προκειμένου να εντοπιστούν στοιχεία για την εξαφάνιση του παιδιού της.

Μετά τους μάρτυρες κατηγορίας σειρά θα έχουν τα 8 άτομα στα οποία ασκήθηκαν διώξεις για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία και αρπαγή.

Πρόκειται για εν ενεργεία αστυνομικό και έναν συνταξιούχο αστυνομικό, γιους του 72χρονου καταδικασθέντος σε ισόβια οικογενειακού φίλου και «εγκεφάλου» της απαγωγής και της δολοφονίας, δύο πρόσωπα που κλήθηκαν από το δικαστήριο ως μάρτυρες, καθώς διαπιστώθηκε πως είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον «εγκέφαλο» και ακόμα τέσσερα άτομα που φέρεται πως είχαν περιφερειακό ρόλο στην υπόθεση έχοντας, επίσης, επαφές με τον 72χρονο.

«Η συγκεκριμένη υπόθεση ύστερα από σχεδόν 10 χρόνια ξεκινάει ουσιαστικά από το μηδέν, διότι ο "εγκέφαλος", απ’ ό,τι προκύπτει, χρησιμοποίησε δύο ομάδες, δύο συμμορίες για να εκτελέσει τα σχέδιά του και αυτήν τη στιγμή αυτοί που καλούνται, τουλάχιστον οι έξι από αυτούς, έχουν άμεση σχέση με την ανθρωποκτονία και την αρπαγή του Μάριου Παπαγεωργίου. Είναι άνθρωποι που έχουν πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον “εγκέφαλο”. Ο ένας εκ των γιων του είναι ο τελευταίος με τον οποίο μίλησε όντας ζωντανός ο Μάριος και πιστεύουμε ότι από εκεί μπορεί να προκύψουν πολλά στοιχεία. Σίγουρα οι δύο από τους οκτώ δεν έχουν την ίδια εμπλοκή που έχουν οι πρώτοι έξι», λέει στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής ο δικηγόρος της οικογένειας του Μάριου Παπαγεωργίου, κ. Νίκος Ρουσσόπουλος.

Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τον Αύγουστο του 2012 όταν ο Μάριος Παπαγεωργίου εξαφανίστηκε και δολοφονήθηκε. Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 σε ένα σπήλαιο σε υψόμετρο 650 μέτρων και βάθους 50 μέτρων, στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας στα Δερβενοχώρια, ομάδα σπηλαιολόγων ανακάλυψε ανθρώπινα οστά, ενώ δίπλα υπήρχε μια χειροβομβίδα. Τα οστά συλλέχθηκαν από τις αρμόδιες Αρχές και μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκείμενου να γίνει εξέταση DNA, ώστε να διαπιστωθεί εάν τελικά ανήκουν στον Μάριο Παπαγεωργίου.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο σε πρώτο όσο και δεύτερο βαθμό ο εγκέφαλος της υπόθεσης έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Ωστόσο, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο είχε διατάξει τη διενέργεια περαιτέρω έρευνας για ακόμη εννέα πρόσωπα για τα οποία προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής τους στην υπόθεση κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ