ΕΛΛΑΔΑ

Workshop στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΔΥ

Workshop στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΔΥ

Μία πρωτοβουλία ανάπτυξης δεξιοτήτων και ικανοτήτων των επιτελικών στελεχών του Οργανισμού, μέσω του εργαλείου σταδιακής ανάπτυξης (Staged Development Tool - SDT) που εφαρμόζεται σε Εθνικά Κέντρα Δημόσιας Υγείας ανά τον κόσμο, υλοποιεί για πρώτη φορά, ο ΕΟΔΥ.

Την εν λόγω πρωτοβουλία, υλοποιεί για πρώτη φορά ο Οργανισμός, από τις 7-11 Νοεμβρίου στην Κεντρική Υπηρεσία του.

Το 2006, 39 ιδρυτικά μέλη εγκαινίασαν επίσημα το IANPHI (Διεθνής Ένωση Εθνικών Ινστιτούτων Δημόσιας Υγείας). Τα μέλη του IANPHI αυξήθηκαν με την πάροδο των ετών, φτάνοντας τα 111 μέλη σε 94 χώρες στο τέλος του 2021.

Στόχος του ΕΟΔΥ είναι να αποτελέσει μέλος της Διεθνούς Ένωσης, ύστερα από αίτημα συμμετοχής που έχει κατατεθεί από την Διοίκηση του Οργανισμού και αναμένεται να εξεταστεί τον Δεκέμβριο του 2022.

Το Staged Development Tool (SDT) for NPHIs αναπτύχθηκε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) και το IANPHI. Το IANPHI υποστηρίζει τις χώρες για την αποτελεσματικότερη πρόληψη, ανίχνευση και αντιμετώπιση απειλών για τη δημόσια υγεία.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού του με βάση τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και στόχο την βελτίωση και την αποδοτικότητα εσωτερικών λειτουργιών του, φιλοξενεί την ηγετική ομάδα του CDC των ΗΠΑ, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου κ. Θεοκλή Ζαούτη, με σκοπό την αξιολόγηση της τρέχουσας λειτουργίας του Οργανισμού και παράλληλα την εκπόνηση στρατηγικού σχεδιασμού για την επίτευξη ποιοτικότερης και πιο αποδοτικής λειτουργίας του Οργανισμού.

Με την υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής, μέσω του Staged Development Tool – SDT, ο ΕΟΔΥ θα είναι σε θέση να αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά τις απειλές για την δημόσια υγεία, να διατηρεί το επίπεδο υγείας του πληθυσμού υψηλό και να διαχειρίζεται ορθολογικά τους πόρους που προορίζονται για την δημόσια υγεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ