ΕΛΛΑΔΑ

Μάνδρα: Ελεύθερος ο 14χρονος για τον θάνατο του αδερφού του

Μάνδρα: Ελεύθερος ο 14χρονος για τον θάνατο του αδερφού του
O 14χρονος ισχυρίζεται ότι πρόκειται για δυστύχημα καθώς το όπλο εκπυρσοκρότησε χωρίς αυτός να έχει πρόθεση να σκοτώσει τον αδελφό του EUROKINISSI (Φωτογραφία αρχείου)

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο 14χρονος από τη Μάνδρα, ο οποίος πυροβόλησε με καραμπίνα και σκότωσε τον 17χρονο αδερφό του.

Ο 14χρονος οδηγήθηκε σήμερα Τρίτη (8/11) στον ανακριτή για να απολογηθεί και αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή του αναμορφωτικού μέτρου της παρακολούθησης από επιμελητή.

Σε βάρος του ανηλίκου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή.

Ο 14χρονος απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι ο θάνατος του αδελφού του προκλήθηκε από λάθος.

Όπως αναφέρει ο συνήγορος υπεράσπισης του 14χρονου, ο κατηγορούμενος δεν έχει αντιληφθεί ότι πέθανε ο αδερφός του και ζητά συνέχεια τους γονείς του.

Ο 14χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης αναμενόταν να ισχυριστεί στην απολογία του σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ότι «την καραμπίνα την είχε ο θανών, ο μπαμπάς τους την είχε κρυμμένη και ο θανών ανακάλυψε πού την είχε κρυμμένη. Την πήρε και πήγαν να κυνηγήσουν ένα αγριογούρουνο. Την έδωσε στον 14χρονο φερόμενο ως δράστη, πήγε ο θανών να τρομάξει το γουρούνι για να έρθει προς το μέρος τους, βγήκαν μαζί με το γουρούνι και η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ