ΕΛΛΑΔΑ

Διαγωνισμός 34 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του έργου των δικαστηρίων

Διαγωνισμός 34 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του έργου των δικαστηρίων
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία για να καταθέσουν τις προσφορές τους μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής της δικαιοσύνης είναι ένας από τους βασικούς στόχους του έργου για την ψηφιακή αναβάθμιση του συστήματος τήρησης των αρχείων των δικαστηρίων που προκήρυξε η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.

Συγκεκριμένα, η ΚτΠ ανακοίνωσε τη διενέργεια ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού με κριτήριο ανάθεσης «την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής» για το έργο: «Αναβάθμιση του Συστήματος Τήρησης των Αρχείων των Δικαστηρίων», το οποίο αποτελεί μέρος της δράσης «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Τομέα Δικαιοσύνης», στο πλαίσιο του Εθνικού σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 34.045.404 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία για να καταθέσουν τις προσφορές τους μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου. Το συγκεκριμένο έργο θεωρείται αρκετά σημαντικό δεδομένου ότι εκτιμάται πως μπορεί να βοηθήσει ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία λήψης αποφάσεων στα δικαστήρια της χώρας, καθώς παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις. Επίσης, αναμένεται με ενδιαφέρον πόσες προσφορές θα υπάρξουν δεδομένου ότι τους τελευταίους μήνες διαφαίνεται μία τάση οι εταιρείες που «κατεβαίνουν» στα έργα να κινούνται αρκετά επιλεκτικά.

Στο υπό ανάθεση έργο θα ηχογραφείται το σύνολο των διαδικασιών και από-ηχογραφείται το σύνολο των διαδικασιών. Στην περίπτωση των ποινικών διαδικασιών, η από-ηχογράφηση θα λαμβάνει χώρα κατά περίπτωση και για συγκεκριμένο τμήμα της ακροαματικής διαδικασίας. Η από-ηχογράφηση πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες, εντός των χώρων των δικαστηρίων της επικράτειας, εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα (π.χ. σταθμούς εργασίας, ακουστικά, λογισμικό αναπαραγωγής ήχου κ.λ.π). Το έργο αφορά την υλοποίηση και εγκατάσταση των τεχνικών υποδομών για το έργο «Ψηφιακή καταγραφή, αποθήκευση και διάθεση πρακτικών συνεδριάσεων».

Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει :

• Αναβάθμιση των κεντρικών και τοπικών υπολογιστικών υποδομών, του λογισμικού και περιφερειακού εξοπλισμού και την διασύνδεση του πληροφοριακού συστήματος και των υποδομών για την ψηφιακή καταγραφή, αρχειοθέτηση και διάθεση των πρακτικών των συνεδριάσεων των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων της χώρας, που παράγονται με το υπάρχον σύστημα της ηχογράφησης - αποηχογράφησης.

• Την παροχή υπηρεσιών ηχογράφησης - αποηχογράφησης των πρακτικών των δικαστηρίων, μέσω της ψηφιακής καταγραφής , αποθήκευσης και διάθεσης των πρακτικών των συνεδριάσεων των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων της χώρας, που παράγονται με το υφιστάμενο σύστημα της ηχογράφησης - αποηχογράφησης (τουλάχιστον 110.000 ωρών/έτος), κατά την διάρκεια του έργου (36 μήνες ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ