ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Ινδαρέ: Ικανοποίηση της οικογένειας για την αθωωτική απόφαση

Υπόθεση Ινδαρέ: Ικανοποίηση της οικογένειας για την αθωωτική απόφαση
«Αποδείχθηκε ότι οι κατηγορούμενοι υπήρξαν θύματα τυφλής, ωμής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας, προκειμένου να δικαιολογηθεί η παταγώδης αποτυχία μίας αστυνομικής επιχείρησης» αναφέρει η οικογένεια, μέσω του δικηγόρου της EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την ικανοποίησή της για την αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών εκφράζει η οικογένεια Ινδαρέ, μέσω του δικηγόρου Θεόδωρου Μαντά.

Τόσο ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρέςόσοι και οι δύο γιοι του, Φίλιππος και Ιάσονας, κρίθηκαν αθώοι με το δικαστήριο να διατηρεί «επιφυλάξεις» για το εάν τελέστηκαν οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν.

Οι τρεις τους -που ξυλοκοπήθηκαν από άνδρες των ΕΚΑΜ μέσα στο σπίτι τους στο Κουκάκι τον Δεκέμβριο του 2019, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης εκκένωσης της κατάληψης Ματρόζου- αντιμετώπιζαν κατά περίπτωση κατηγορίες για βία κατά υπαλλήλων, απόπειρα παράνομης βίας, εξύβριση, απείθεια, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοκατοχή, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας.

Σε ανακοίνωσή του, ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας, Θεόδωρος Μαντάς:

«Εξαιρετική ικανοποίηση μας προξενεί η σημερινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, με την οποία αθωώθηκε πανηγυρικά ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές και οι γιοι του, μετά και την εμπεριστατωμένη και απολύτως τεκμηριωμένη πρόταση της Εισαγγελέως Εφετών.

» Από την πρώτη στιγμή δηλώναμε κατηγορηματικά, ότι οι εντολείς μας δεν είχαν καμία σχέση με τις κατηγορίες που τους είχαν αποδοθεί. Στην ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι οι κατηγορούμενοι υπήρξαν θύματα τυφλής, ωμής και αυθαίρετης αστυνομικής βίας, προκειμένου να δικαιολογηθεί η παταγώδης αποτυχία μίας αστυνομικής επιχείρησης.

» Το Δικαστήριο με τη σημερινή, εξαιρετική κατά περιεχόμενο, απόφασή του απέδειξε για μία ακόμη φορά, ότι η Δικαιοσύνη αποτελεί το ασφαλές καταφύγιο του Έλληνα πολίτη απέναντι σε περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, αποκαθιστώντας τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου»

«Έγιναν θύματα τυφλής, ωμής, αυθαίρετης αστυνομικής βίας»

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας έκανε ξεκάθαρα λόγο για «εξιλαστήρια θύματα» προτείνοντας την απαλλαγή τους «όχι λόγω αμφιβολιών, αλλά γιατί δεν τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται».

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας κατέγραψε τις αντιφάσεις στις καταθέσεις των αστυνομικών επικαλούμενη τις μαρτυρίες γειτόνων, οι οποίοι είδαν τους τρεις κατηγορούμενους στο μπαλκόνι του σπιτιού τους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας για την εκκένωση της κατάληψης.

Η εισαγγελέας εστίασε στο βίντεο, το οποίο προβλήθηκε στο δικαστήριο σημειώνοντας πως «δεν αφήνει αμφιβολία ότι άλλοι ήταν εκείνοι που έκαναν τα αδικήματα και άλλοι οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι βρίσκονταν στο σπίτι τους».

Επιπλέον, τόνισε ότι από την κατ’ οίκον έρευνα αλλά και την εξέταση γενετικού υλικού δεν υπήρξε εύρημα που να συνδέει την οικογένεια Ινδαρέ με την κατάληψη ενώ συμπλήρωσε πως σε προγενέστερο χρόνο ο σκηνοθέτης είχε επικοινωνήσει με τη διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», στο οποίο ανήκει το υπό κατάληψη κτίριο , για να την ενημερώσει σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ