ΕΛΛΑΔΑ

Διπλό θρίλερ με αεροπλάνα της Emirates - Τι έψαχνε η CIA, το χρονικό

Διπλό θρίλερ με αεροπλάνα της Emirates - Τι έψαχνε η CIA, το χρονικό
Η πτήση με κατεύθυνση τη Νέα Υόρκη αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Αθήνα, συνοδεία δύο F-16 ενώ η δεύτερη δεν καθηλώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Σε θρίλερ με αίσιο τέλος, εξελίχθηκαν δύο πτήσεις της εταιρίας Emirates που αναχωρούσαν από τη χώρα μας το βράδυ της Πέμπτης (10/11)με προορισμό τη Νέα Υόρκη και το Ντουμπάι, μετά από πληροφορίες των μυστικών αμερικανικών υπηρεσιών για ύποπτο άτομο σε μια από τις δύο πτήσεις.

Η πτήση με κατεύθυνση τη Νέα Υόρκη αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Αθήνα, συνοδεία δύο F-16 ενώ η δεύτερη δεν καθηλώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η πτήση ΕΚ209 προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 22:00 στην Αθήνα, οπότε και ελέγχθηκαν εξονυχιστικά όλοι οι επιβάτες.

Σε βίντεο που ανέβηκαν στο twitter μέσα από το εσωτερικό του αεροσκάφους διακρίνονται επιβάτες της πτήσης να αποβιβάζονται, αλλά ο «ύποπτος» να παραμένει στη θέση του, καθώς του έχει απαγορευτεί η έξοδος από το αεροπλάνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος συνόδευσαν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από δύο μαχητικά F-16 της 340 Μοίρας καθώς δόθηκε εντολή για επιχείρηση «Renegade».

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, 120 μίλια Νοτιοδυτικά της Καλαμάτας, το CAOC (Κέντρo Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ) έδωσε εντολή για «A Scramble», και στις 21:09 ζευγάρι F-16 της Μοίρας 340 απογειώθηκε από την Κρήτη ώστε να συνοδεύσει την πτήση ΕΚ 209 για να προσγειωθεί στο Ελ. Βενιζέλος.

Νωρίτερα, οι Αρχές του αεροδρομίου είχαν καθηλώσει την πρώτη πτήση της Emirates, την ΕΚ210 με προορισμό το Ντουμπάι πριν καν απογειωθεί.

Οι επιβάτες της πτήσης για Ντουμπάι, λίγο μετά την επιβίβασή τους (περίπου στις 18:00) και ενώ το αεροσκάφος είχε τροχοδρομήσει προς το διάδρομο απογείωσης ενημερώθηκαν από τον πιλότο για τεχνικό πρόβλημα στο αεροσκάφος και αναγκαστική επιστροφή στο χώρο στάθμευσης.

Οι επιβάτες κλήθηκαν να αποβιβαστούν παίρνοντας μαζί όλες τις αποσκευές τους (σ.σ. πράγμα που δεν γίνεται όταν πρόκειται όντως για τεχνικό πρόβλημα) με τις Αρχές να τους περνούν έναν προς έναν από εξονυχιστικό έλεγχο.

Η πρώτη πτήση ελέγχθηκε εντέλει από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ και οι επιβάτες επιβιβάστηκαν ξανά στο αεροσκάφος, το οποίο και αναχώρησε για τον προορισμό του.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ