ΕΛΛΑΔΑ

AEGEAN SEAL: Εντυπωσιακές εικόνες από την πολυεθνική άσκηση

AEGEAN SEAL: Εντυπωσιακές εικόνες από την πολυεθνική άσκηση
Κύριο αντικείμενο της άσκησης είναι οι επιχειρήσεις Ναρκοθηρίας σε ρηχά ύδατα (VSW) και Εξουδετέρωσης Ναρκών

Στελέχη της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Αρχηγείου του Στόλου μαζί με ομάδες του Ναυτικού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, συμμετείχαν στην πολυεθνική άσκηση «AEGEAN SEAL 22-ΙΙ», στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Νοτίου Ευβοϊκού Κόλπου.

Κύριο αντικείμενο της άσκησης είναι οι επιχειρήσεις Ναρκοθηρίας σε ρηχά ύδατα (VSW) και Εξουδετέρωσης Ναρκών – Αυτοσχέδιων ή Εκρηκτικών Μηχανισμών (EOD/C-IED).

Στις εντυπωσιακές εικόνες φαίνονται οι κομάντος των δυο χωρών να επιχειρούν με απόλυτη ακρίβεια κάτω από το νερό, αναδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης αλλά και τη διαλειτουργικότητα που έχει καλλιεργηθεί ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας και των ΗΑΕ.

Και όλα αυτά, την ώρα που τρία ελληνικά Mirage 2000-5 βρίσκονται στην Αεροπορική Βάση Αλ Ντάφρα για την εκπαιδευτική σειρά ATLC που διοργανώνει το Αμπού Ντάμπι και συμμετέχει η «αφρόκρεμα» των αεροπορικών δυνάμεων του κόσμου.

H «AEGEAN SEAL» είναι άσκηση τύπου INVITEX που διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό, ενώ περιλαμβάνει τα ανωτέρω ειδικά εκπαιδευτικά αντικείμενα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση αυτόνομων υποβρυχίων οχημάτων (AUV) και σύγχρονων μέσων.

Η διεξαχθείσα άσκηση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας, της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας του συμμετέχοντος προσωπικού.



Tην Παρασκευή 04 Νοεμβρίου, ο Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ, μετέβη στην Ναυτική Βάση Νοτίου Ευβοϊκού (ΝΒΝΕ) όπου και παρακολούθησε την εξέλιξη της άσκησης.

Τέλος την Πέμπτη 03 Νοεμβρίου, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώσταςμετέβη στην ΝΒΝΕ όπου ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της άσκησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ