ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Η Τουρκία αναζητά ύποπτο μέσω Interpol

Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Η Τουρκία αναζητά ύποπτο μέσω Interpol
Το σήμα της Interpol για τον ύποπτο έφθασε και στην Ελλάδα AP Photo/Emrah Gurel

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό υπόπτου για την βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη που στοίχισε τη ζωή σε έξι άτομα, ενώ ακόμη 81 τραυματίστηκαν -μεταξύ αυτών και μία Ελληνίδα τουρίστρια- έχουν εξαπολύσει οι τουρκικές αρχές.

Οι Τούρκοι ενημέρωσαν την Interpol και ζήτησαν να ενημερωθούν όλες οι όμορες χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, για έναν άνδρα που θεωρούν ύποπτο και τον αναζητούν.

Το σήμα έφθασε και στην Ελλάδα. Οι ελληνικές αρχές επισημαίνουν σχετικά ότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως το άτομο αυτό το πιθανότερο είναι να έχει περάσει ήδη στη Βουλγαρία και ζητούν να γίνουν πιο επισταμένες αναζητήσεις στη γειτονική χώρα.

Απάντηση Αθήνας σε Σοϊλού για τα περί PKK

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος-όπως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου- απάντησαν στα περί ενδεχόμενης διαφυγής στην Ελλάδα της γυναίκας που φέρεται να αιματοκύλισε τον πεζόδρομο Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα ουδέποτε θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφός της.

«Η Ελλάδα φυλάει καλά τα σύνορά της» είπε επίσης ο κ. Θεοδωρικάκος.

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός εξαπέλυσε «πυρά» εναντίον της Ελλάδας, δηλώνοντας ότι σε περίπτωση που η ύποπτη δεν είχε συλληφθεί θα είχε διαφύγει στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ