ΕΛΛΑΔΑ

«Το παιδί μου σώθηκε από θαύμα», λέει η μητέρα της Ελληνίδας που τραυματίστηκε στην Κωνσταντινούπολη

«Το παιδί μου σώθηκε από θαύμα», λέει η μητέρα της Ελληνίδας που τραυματίστηκε στην Κωνσταντινούπολη
«Θέλω να δώσω τα συλλυπητήρια μου σε αυτές τις οικογένειες που έχασαν τόσο άδικα τους δικούς τους ανθρώπους», δηλώνει η μητέρα της 39χρονης (AP Photo/Khalil Hamra)

«Αμέσως μετά την επίθεση ένιωσε τα πόδια και τα παπούτσια της μούσκεμα στο αίμα. Έχασε πολύ αίμα» λέει η μητέρα της 39χρονης Ελληνίδας που τραυματίστηκε από την έκρηξη βόμβας στην Κωνσταντινούπολη.

«Έπιασε πρώτα το κεφάλι της για να καταλάβει εάν έχει τραυματιστεί, μετά το σώμα της και ένιωθε μούσκεμα τα πόδια της από το τραύμα», λέει η μητέρα της 39χρονης Ελληνίδας, Αγγελική Δεπόλα, στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το παιδί μου στάθηκε πολύ τυχερό. Σώθηκε από θαύμα. Τρόμαξε πολύ, καθώς από το τραύμα ανάβλυζε αίμα και πύον», λέει και ιδιαίτερα συγκινημένη εξηγεί πως η κόρη της σώθηκε από θαύμα.

«Εάν δεν ήταν αυτή η οικογένεια, που λυπάμαι πραγματικά πολύ, που αυτοί οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, το παιδί μου τώρα δεν θα ζούσε, θα είχε σκοτωθεί. Δεν θα μιλούσαμε αυτή τη στιγμή μαζί της, καταλαβαίνετε πώς σώθηκε, ήταν θαύμα. Η ίδια μου το είπε», τονίζει.

Όπως της περιέγραψε η κόρη της, η συγκεκριμένη οικογένεια ήταν μόλις τρία μέτρα μπροστά της και ήταν αυτοί, μαζί με ένα ακόμη ζευγάρι που δέχτηκαν το κύμα της βομβιστικής επίθεσης. Στο σημείο είχε πάρα πολύ κόσμο, κάποιοι έχασαν τη ζωή τους, άλλοι τραυματίστηκαν.

«Θέλω να δώσω τα συλλυπητήρια μου σε αυτές τις οικογένειες που έχασαν τόσο άδικα τους δικούς τους ανθρώπους», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η μητέρα της 39χρονης και εξηγεί πως ήδη έχει ξεκινήσει από Κωνσταντινούπολη η κόρη της για να έρθει στη Θεσσαλονίκη. «Είχε πληρώσει εισιτήριο για να έρθει την Τετάρτη, αλλά τελικά έρχεται με ασθενοφόρο», εξηγεί.

Ο θείος της 39χρονης, Παναγιώτης Δεπόλας συμπληρώνει: «Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι άμεσα να περάσει το τουρκικό ασθενοφόρο τα σύνορα και να επιστρέψει η ανιψιά μου στην Ελλάδα. Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης θα νοσηλευτεί».

Τέλος, αναφέρει ότι «κατά την νοσηλεία της στην Τουρκία λόγω του τραυματισμού από την έκρηξη, της ζήτησαν χρήματα για να υποβληθεί σε επέμβαση και να παραμείνει εκεί, κάτι που όμως εμάς δεν μας ενδιέφερε, καθώς θέλαμε από τη πρώτη στιγμή να διακομισθεί στην Ελλάδα» είπε ο ίδιος.

«Υπάρχει ζήτημα αποζημίωσης»

Νωρίτερα ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της οικογένειας μίλησε στην ΕΡΤ, για την προσπάθεια της ελληνικής πλευράς να μεταφερθεί άμεσα η Ελληνίδα τραυματίας στη χώρα μας και να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη μεταφορά της έχει αναλάβει το ελληνικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τον Απόστολο Λύτρα υπήρχαν κάποια προβλήματα με το νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, όπου νοσηλεύτηκε η 26χρονη, τα οποία στη συνέχεια διευθετήθηκαν.

«Θα πρέπει να έρθει στην Ελλάδα και να αφαιρεθεί (το θραύσμα) δήλωσε ο κ. Λύτρας ενώ ερωτηθείς για το αν υπάρχει επικοινωνία με την τραυματία απάντησε ότι δεν είναι εύκολη. Η 26χρονη ταξίδευε στην Κωνσταντινούπολη με ένα γκρουπ και αυτή τη στιγμή, πλην των ανθρώπων της ελληνικής πρεσβείας, δεν υπάρχει κάποιο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο κοντά της.

Ερωτηθείς γιατί η οικογένεια κατέφυγε στη βοήθεια δικηγόρου απάντησε ότι ο τραυματισμός της κοπέλας προήλθε από τρομοκρατική επίθεση και υπάρχει και το ζήτημα της αποζημίωσης.

«Ας έρθει με το καλό στην Ελλάδα. Το τι δικαιούται ένα θύμα τρομοκρατίας στην Τουρκίας είναι κάτι το οποίο θα το δούμε», σχολίασε ο κ. Λύτρας επισημαίνοντας ότι οι διαδικασίες ήταν γρήγορες και συντονισμένες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ