ΕΛΛΑΔΑ

Χαλάει ο καιρός από την Πέμπτη: Πού θα «χτυπήσουν» βροχές και καταιγίδες

Χαλάει ο καιρός από την Πέμπτη: Πού θα «χτυπήσουν» βροχές και καταιγίδες
Έρχεται κακοκαιρία σε μεγάλο τμήμα της χώρας EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τοπικές βροχές, και καταιγίδες αναμένονται αύριο Πέμπτη (17/11), σε μεγάλο τμήμα της χώρας σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα αναμένονται, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, κατά τόπους ισχυρές στην Ήπειρο και στο Βόρειο Ιόνιο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από 9 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 18 βαθμούς), 12 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 14 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 11 έως 16 βαθμούς), 15 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη (στη Βόρεια Κρήτη έως τους 25 βαθμούς Κελσίου), 14 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις και στο Νότιο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ