Δίκη ψευτογιατρού: Ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες
Ένοχος για επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο «ψευτογιατρός», Νικόλαος Κοντοστάθης.
Η ετυμηγορία των δικαστών ήταν ομόφωνη.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε επίσης ένοχο τον 50χρονο για απάτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή (κακούργημα) σε βάρος 28 ασθενών και και συγγενών ασθενών, για αντιποίηση αρχής που αφορά στο διάστημα 1.5.200 έως 16.6.20, όπως για τα κακουργήματα της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, διακίνησης ναρκωτικών ουσιών κατ' εξακολούθηση, παράνομης οπλοκατοχής και κατοχής μνημείου.
Αντίθετα, το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση όλων των 16 συγκατηγορουμένων του Νικολάου Κοντοστάθη, μεταξύ των οποίων είναι γιατρός, πρώην υπουργός, στελέχη ιδιωτικής κλινικής, μια μοναχή, κ.ά.
Ήδη στην πρότασή του επί των ποινών ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να επιβληθεί ισόβια κάθειρξη για κάθε μία από τις επτά ανθρωποκτονίες και 12ετη κάθειρξη για κάθε μία από τις απόπειρες ανθρωποκτονίας.
Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε επιπλέον την επιβολή ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα της διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών σε ανηλίκους.
ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα για την αργία του Δεκαπενταύγουστου
17:29
Πυκνώνει το μυστήριο με τον Χαμενεΐ: Ο Πεζεσκιάν τον συνάντησε χωρίς να τον δει, μόνο τον άκουγε
17:20
ΗΠΑ: Οριακή αύξηση στις 199.000 για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας- 202.000 προέβλεπαν οι αναλυτές
17:16
ΟΠΕΚΑ: Την Παρασκευή η δεύτερη πληρωμή των δικαιούχων Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας
17:02