ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Στην Εισαγγελία ως μάρτυρες Βαξεβάνης και Γεροβασίλη

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Στην Εισαγγελία ως μάρτυρες Βαξεβάνης και Γεροβασίλη
Οι δυο τους μετέβησαν προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται με αφορμή τις αποκαλύψεις της εφημερίδας για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων INTIME

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετέβησαν σήμερα, Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, ο εκδότης της εφημερίδας Documento και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, και η γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

Οι δυο τους μετέβησαν προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται με αφορμή τις αποκαλύψεις της εφημερίδας για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Ο Κώστας Βαξεβάνης θα κατεθέσει τελικά την προσεχή Τρίτη, κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια εισαγγελέα, ενόψει και των νέων αποκαλύψεων που πρόκειται να δημοσιευτούν στην εφημερίδα Documento την Κυριακή, και οι οποίες, όπως υποστηρίζει ο δημοσιογράφος και εκδότης, δείχνουν ως ενιαίο κέντρο παρακολουθήσεων το Μαξίμου, αφού «προκύπτει διασύνδεση Predator – ΕΥΠ».

Ο εκδότης έχει, όπως είναι γνωστό, δημοσιοποιήσει μέχρι στιγμής δύο λίστες με ηχηρά ονόματα πολιτικών, επιχειρηματιών και άλλων παραγόντων του δημόσιου βίου που φέρονται να έχουν πέσει θύματα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Μέσα σε αυτά βρίσκεται και το όνομα της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία έχει υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Η ίδια επανέλαβε σήμερα ότι πρέπει να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση, ζήτησε την ενοποίηση των εκκρεμών ποινικών υποθέσεων με κοινό παρονομαστή τις υποθέσεις των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και έδειξε το Μαξίμου ως το κέντρο παρακολουθήσεων.

Μετά το πέρας της κατάθεσής της η κυρία Γεροβασίλη δήλωσε μεταξύ άλλων: «Κλήθηκα από την εισαγγελέα να καταθέσω και στηρίζω τη μήνυσή μου που αφορούσε στην παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών μου δεδομένων.... Η ελληνική δικαιοσύνη με δεδομένο τον κλονισμό που έχει προκαλέσει το όλο θέμα θα πρέπει να ερευνήσει την υπόθεση και να ρίξει άπλετο φως σε αυτή».

Η ίδια τόνισε ακόμη ότι το Μέγαρο Μαξίμου ήταν εκείνο που κατηύθυνε τη διαδικασία, παρακολουθώντας ακόμη και τον υπουργό Εξωτερικών της, Νίκο Δένδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ