ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Δύο εισαγγελείς ανηλίκων για την υπόθεση – Τέσσερα πρόσωπα επίκεντρο των ερευνών

Κιβωτός του Κόσμου: Δύο εισαγγελείς ανηλίκων για την υπόθεση – Τέσσερα πρόσωπα επίκεντρο των ερευνών
Οι τρεις είναι υπάλληλοι και ο τέταρτος σημαίνων και πολύ προβεβλημένο πρόσωπο της δομή Intime (Φωτογραφία αρχείου)

Καταιγιστικές και πολυεπίπεδες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», η οποία επί σειρά ετών εμφανιζόταν ως ένα καταφύγιο αγάπης για παραμελημένα και κακοποιημένα παιδιά, με τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών να ανατρέπουν την εικόνα αυτή, περιγράφοντας ουσιαστικά ένα κολαστήριο με ασελγείς πράξεις, βασανιστήρια με ραβδισμούς και χειροδικίες σε ανήλικα παιδιά, καταναγκαστική εργασία και απομόνωση από το σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες και βάσει των επίμαχων καταγγελιών που αξιολογούνται ως σημαντικές στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών βρίσκονται ήδη τέσσερα άτομα τα οποία ελέγχονται για κακοποιητικές συμπεριφορές καθώς και για ασέλγεια σε βάρος φιλοξενούμενων παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Οι τρεις είναι υπάλληλοι ζούσαν από παιδιά στην «Κιβωτό» και με την πάροδο του χρόνου έγιναν εργαζόμενοι. Ο τέταρτος είναι σημαίνων και πολύ προβεβλημένο πρόσωπο της δομής.

Και οι τέσσερις άμεσα θα κληθούν να καταθέσουν και να δώσουν εξηγήσεις στους δύο εισαγγελείς Ανηλίκων, που χειρίζονται πλέον την υπόθεση.

Ειδικότερα οι εισαγγελείς Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη -Κυριακή Τσιχλή, καλούν σε κατάθεση μάρτυρες προκειμένου να εισφέρουν στοιχεία για την υπόθεση. Μέχρι στιγμής δυο αδικήματα ερευνούν. Το ένα αφορά στο κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και το δεύτερο το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδυνάμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στα πρόσωπα που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να καταθέσουν στην Εισαγγελία βρίσκεται και κάτοικος του εξωτερικού.

Επίσης, δεν αποκλείεται οι δικογραφίες που ενδέχεται να έχουν σχηματιστεί σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπου υπάρχουν δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» να συνενωθούν με τη δικογραφία που έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια της η Εισαγγελία Ανηλίκων στην Αθήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ