ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κιβωτός του Κόσμου: Ανησυχία για τα παιδιά στις δομές - Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση

Κιβωτός του Κόσμου: Ανησυχία για τα παιδιά στις δομές - Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση
Eνδέχεται να αντικατασταθεί το διοικητικό συμβούλιο της Κιβωτού με ένα προσωρινό σχήμα που θα αποτελείται από κρατικούς λειτουργούς INTIME NEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΑΡΧΕΙΟ)

Άμεσα μέτρα για την προστασία των παιδιών που διαβιούν στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», εξετάζονται στη σύσκεψη που πραγματοποιείται από το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την «βροχή» καταγγελιών για βιαιοπραγίες αλλά ακόμα και για σεξουαλικές κακοποιήσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να αντικατασταθεί το διοικητικό συμβούλιο της Κιβωτού με ένα προσωρινό σχήμα που θα αποτελείται από κρατικούς λειτουργούς έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Πρώτη προτεραιότητα και οδηγός των αποφάσεων είναι η ασφάλεια και η προστασία των παιδιών και σε κάθε περίπτωση οι δομές δεν θα κλείσουν, καθώς κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες παιδιά να βρεθούν στο δρόμο.

Κρίσιμης σημασίας είναι να ολοκληρωθούν με ταχύτατες διαδικασίες οι έρευνες της αστυνομίας και της δικαιοσύνης.

Ένταση σε δομή της Κιβωτού στον Κολωνό – Γονείς ζητούσαν πίσω τα παιδιά τους

Την ανάγκη για λύσεις εδώ και τώρα αποδεικνύει και το περιστατικό που συνέβη το πρωί της Δευτέρας (21/11) σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό, με δύο γονείς από τη Συρία να εισβάλουν στο χώρο και να ζητούν πίσω τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς προκάλεσαν και μικρές φθορές στο χώρο και κατήγγειλαν πως τα παιδιά τους βρίσκονταν σε «κλουβί» και τα είχαν υποσιτισμένα.

Η καταγγελία του 19χρονου που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε 19χρονος που κατήγγειλε σεξουαλική και σωματική κακοποίηση από στέλεχος της δομής. Στο μικροσκόπιο των ερευνών βρίσκονται ακόμη τρία άτομα από το στενό περιβάλλον του στελέχους της Κιβωτού.

Οι καταγγελίες έχουν λάβει πλέον τη μορφή χιονοστιβάδας. 17χρονος κατήγγειλε απόπειρα χρηματισμού του από τον πατέρα Αντώνιο για να εξαγοράσει τη σιωπή του, καθώς ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε περιστατικό κακοποίησης.

Οι μαρτυρίες για ξυλοδαρμούς, στέρηση φαγητού, απομόνωση και σκληρή παιδική εργασία έχουν πάρει πλέον τη μορφή χιονοστιβάδας.

«Μερικά παιδιά που ήταν πιο άτακτα τα χτυπούσαν, τα έπιαναν από το αφτί και τα πετούσαν από τις σκάλες», περιγράφει 19χρονη που ζούσε σε δομή της Κιβωτού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ