ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: ΜΚΟ εγκατέλειψε 12 παιδιά στο Αναρρωτήριο Πεντέλης

ΠΟΕΔΗΝ: ΜΚΟ εγκατέλειψε 12 παιδιά στο Αναρρωτήριο Πεντέλης
Σύμφωνα με την καταγγελία η ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στην Πρόνοια εγκατέλειψε τα παιδιά λόγω έλειψης χρηματοδότησης INTIME / Λιάκος

Στην καταγγελία ότι ΜΚΟ εγκατέλειψε 12 παιδιά στο Αναρρωτήριο Πεντέλης προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, η ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στην Πρόνοια εγκατέλειψε τα παιδιά λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «Το Αναρρωτήριο Πεντέλης είναι προνοιακή μονάδα στην οποία φιλοξενούνται παιδιά ηλικίας έως πέντε ετών. Με δωρεά των Ελλήνων εφοπλιστών ανακαινίσθηκε κτήριο του Αναρρωτήριου Πεντέλης με 12 θέσεις φιλοξενίας παιδιών και η λειτουργία του παραχωρήθηκε σε μεγάλη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, που δραστηριοποιείται στη πρόνοια».

«Πράγματι η Μ.Κ.Ο. το 2017 λειτούργησε την εν λόγω δομή με 12 παιδάκια. Η σίτιση, η χορήγηση φαρμάκων, ο ιματισμός, η τεχνική υποστήριξη των παιδιών παρέμεινε στο Αναρρωτήριο Πεντέλης».

«Εφέτος τον Ιανουάριο η η μη κερδοσκοπική οργάνωση, ειδοποίησε ότι σε ένα εξαμήνο θα αποχωρήσει από τη δομή λόγω λήξης της χρηματοδότησης και στο τέλος Ιουλίου αποχώρησε αποσύροντας το προσωπικό της».

«Το Αναρρωτήριο Πεντέλης αναγκάσθηκε λόγω έλλειψης προσωπικού να κλείσει τη δομή και τα παιδάκια μεταφέρθηκαν στα δύο τμήματα που λειτουργούν στο Αναρρωτήριο Πεντέλης ως υπεράριθμα».

«Δεν θα έπρεπε να την εμποδίσουν να αποχωρήσει;», ερωτά ο κ. Γιαννάκος, προσθέτοντας ότι «λαμβάνουν πακτωλό χρημάτων από το κράτος, κοινοτικά κονδύλια και άπειρες δωρεές».

«Τώρα 12 προνοιακές κλίνες φιλοξενίας παιδιών υπεραπαραίτητες παραμένουν κλειστές. Τα κακοποιημένα παιδιά με εισαγγελική συνεχίζουν να παρκάρονται στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία με δεκάδες θέσεις φιλοξενίας κλειστές στις προνοιακές μονάδες», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ