ΕΛΛΑΔΑ

Έξωση Ιωάννας Κολοβού: Εισβολή Ρουβίκωνα στο γραφείο του δικαστικού επιμελητή

Έξωση Ιωάννας Κολοβού: Εισβολή Ρουβίκωνα στο γραφείο του δικαστικού επιμελητή
Video Screen-Grab

Κύμα κοινωνικής κατακραυγής έχει προκαλέσει η έξωση της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού για μια οφειλή της τάξης περίπου των 15.000 ευρώ.

Mέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωναςεισέβαλαν το μεσημέρι της Τρίτης 22 Νοεμβρίου, στο γραφείο του δικαστικού επιμελητή Παύλου Καλκιτανίδη, στην Ομόνοια.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, αστυνομικές δυνάμεις έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της κ. Κολοβού με ηλεκτρικό πριόνι και μπήκαν στο σπίτι της για να πραγματοποιηθεί έξωση, λίγο πριν τις 8 το πρωί.

«Ήρθαν με ηλεκτρικό πριόνι και έσπασαν την πόρτα, ο κλητήρας με τράβηξε βιαίως, με έχει τραυματίσει, το χέρι μου έχει πρηστεί. Με έβγαλαν για ένα χρέος 10.000€ από μία κάρτα, δάνειο δεν έχω πάρει ποτέ μου. Το σπίτι δεν το πήρε fund, το πήρε η ιδιώτης», είπε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η Ιωάννα Κολοβού.

Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ. διέψευσε με ανακοίνωσή τις αναφορές περί άσκησης σωματικής βίας σε βάρος της κυρίας Κολοβού, υποστηρίζοντας ότι η παρουσία των αστυνομικών στο σημείο που έγινε η έξωση, ήταν για την παροχή συνδρομής στον δικαστικό επιμελητή, «μόνο για την καταστολή τυχόν αντίστασης και την πρόληψη διάπραξης άλλων αξιόποινων πράξεων σε βάρος του».

Ο δικαστικός επιμελητής που της απαγόρεψε να πάρει ακόμα και το παλτό της, αναγκάστηκε να αποχωρήσει συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων υπό τις σφοδρές αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ