ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Τα οικονομικά, τα 15 πρόσωπα που μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» και οι καταθέσεις

Κιβωτός του Κόσμου: Τα οικονομικά, τα 15 πρόσωπα που μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» και οι καταθέσεις
Όλα τα στοιχεία που έχουν φέρει στο φως οι μέχρι στιγμής έρευνες στην Κιβωτό του Κόσμου EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Φύλλο και φτερό» κάνουν οι Αρχές τα οικονομικά των παραρτημάτων της «Κιβωτού του Κόσμου», με αστυνομικούς να πραγματοποιούν την Παρασκευή (25/11) εφόδους στις δομές στην Καλαμάτα αλλά και την Πωγωνιανή Ιωαννίνων για να συγκεντρώσουν στοιχεία που θα επιτρέψουν στην Οικονομική Αστυνομία –που ηγείται και της σχετικής έρευνας- να ξετυλίξουν το κουβάρι της διαχείρισης της ΜΚΟ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν ολόκληρες σακούλες με έγγραφα στους χώρους της ΜΚΟ στα Ιωάννινα, όπου παρέμειναν για τρεις ολόκληρες ώρες, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Η ίδια εικόνα και στην Καλαμάτα, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν και όπλο στο συρτάρι της υπεύθυνης της δομής, η οποία και συνελήφθη.

Το εν λόγω όπλο δεν ήταν δηλωμένο και η υπεύθυνη δήλωσε ότι δεν γνώριζε τίποτα για αυτό και πως είχε τοποθετηθεί εκεί από τους προκατόχους της.

Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι σε κάδους ανακύκλωσης κοντά στη δομή της Καλαμάτας εντοπίστηκαν σκισμένα τιμολόγια και άλλα έγγραφα της Κιβωτού του Κόσμου.

Αντίστοιχοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν και στις δομές στην Κόνιτσα και τη Χίο.

Κατά πληροφορίες, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών μπαίνουν 15 πρόσωπα, των οποίων τα οικονομικά στοιχεία θα ελεγχθούν εξονυχιστικά για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε ροή χρήματος από τα ταμεία της «Κιβωτού του Κόσμου».

Έτσι, στελέχη της οικονομικής αστυνομίας προχωρούν σε επαφές με τράπεζες, ώστε να διαλευκανθεί σε ποια ιδρύματα διατηρούσαν λογαριασμούς τα μέλη των προηγούμενων διοικητικών συμβουλίων της ΜΚΟ.

Καταθέσεις από πρόσωπα – κλειδιά

Αθόρυβα και υπό άκρα μυστικότητα, οι δύο Εισαγγελείς Ανηλίκων συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις από πρόσωπα – κλειδιά.

Προσώρας έχει καταθέσει ένα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ενώ προκύπτει ότι άλλα τρία παιδιά μπορεί να έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Η ΕΡΤ μεταδίδει πως ένα εξ αυτών των παιδιών φέρεται να έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης όταν ήταν στην Α’ Γυμνασίου και γίνεται προσπάθεια να πεισθούν τα θύματα αυτά να μιλήσουν.

Πατήρ Αντώνιος: «Θα πέσετε απο τα σύννεφα με ό,τι βγει στο "φως"»

Από την πλευρά του ο πατήρ Αντώνιος υποστηρίζει σύμφωνα με ρεπορτάζ του star:

«Καμία ασέλεγεια δεν υπάρχει σε κανένα παιδί. Θα απαντήσω σε όλα. Θα πέσετε απο τα σύννεφα με ό,τι βγει στο "φως". Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του».

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, την υπόθεση του πατέρα Αντώνιου, ανέλαβαν τρεις δικηγόροι, από τους 50 που πέρασαν από τη δομή. Ελάχιστοι από αυτούς μίλησαν με τον πατέρα Αντώνιο.

Στενοί συνεργάτες εξάλλου του ιερέα, ρίχνουν ευθύνες σε κυβέρνηση και Αρχιεπισκοπή και θεωρούν ότι ο ιερέας ανεβαίνει Γολγοθά.

«Ο πατέρας θα αποκαθηλωθεί, θα σταυρωθεί και θα αναστηθεί», λένε.

Σημειώνεται ότι τις επαφές με τους δικηγόρους έκανε ο Ιρακινός διευθυντής της δομής και η πρεσβυτέρα η οποία ισχυρίζεται:

«Δεν έχουν στοιχεία για όλα αυτά που λένε. Μας βομβαρδίζουν από παντού. Δε γνωρίζαμε τίποτα για το κλουβί που λένε και τις τιμωρίες. Δεν ψάχνουμε στοιχεία για να αθωωθούμε, γιατί δεν έχουμε κάνει τίποτα. Δώσαμε τα σπλάχνα μας για τα παιδιά».

Τα ακίνητα - φιλέτα

Ρεπορτάζ του Mega φέρνει στο φως έγγραφα που αναδεικνύουν ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων από δωρεές και αγορές το οποίο όμως κατά παράδοξο τρόπο έμενε αναξιοποίητο.

Ουσιαστικά ήταν ένα βάρος με τον ΕΝΦΙΑ.

Συγκεκριμένα, τα ακίνητα της «Κιβωτού» τα οποία έχουν δωριστεί στην Οργάνωση βρίσκονται σε:

  • Άνοιξη Διονύσου: Μεζονέτα με εμπορική αξία 600.000 €
  • Αγία Παρασκευή: τρία διαμερίσματα, δύο αποθήκες και δύο θέσεις πάρκινγκ, με εμπορική αξία 550.000 €, από δωρεά
  • Παγκράτι: δύο καταστήματα και τέσσερα διαμερίσματα με εμπορική αξία 230.000 €
  • Γλυφάδα: ένα διαμέρισμα με εμπορική αξία 200.000 €.
  • Πετρούπολη
  • Ζεφύρι: οικόπεδο 183 τμ. και αξίας 40.000 ευρώ
  • Ηλιούπολη
  • Νίκαια
  • Πεύκη
  • Νέα Ιωνία: τέσσερα ισόγεια καταστήματα από δωρεά, συνολικής αξίας 245.000 ευρώ

Εκτός από τα παραπάνω ακίνητα στην Αττική, η Κιβωτός, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, έχει ακίνητα και στην Περιφέρεια και σε νησιά:

  • Στη Χίο, διαθέτει οικόπεδο 2.372 τ.μ. με αξία 400.000 €.
  • Στη Θεσσαλονίκη, στο Νέο Ρύσιο, μεζονέτα 303 τ.μ. με αξία 1.000.000 €.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ